Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna ianuarie 2018

Prima zi din noul an civil aduce cu sine și un nou număr al revistei "Lumina creștinului" (nr. 1/337), pe luna ianuarie 2018.

Prima copertă, pe care se află imaginea unei clepsidre, amintește de trecerea timpului, imaginea fiind însoțită de un fragment din scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, cu titlul „Timpul - o valoare inestimabilă și un dar divin”: „ Acum, la începutul unui nou an civil […] să ne întrebăm nu numai ce este timpul și care este definiția lui, ci mult mai mult, să ne interesăm să-l trăim și să-l folosim spre desăvârșirea noastră spirituală”. Întreaga scrisoare pastorală, cu un mesaj în special adresat tinerilor în anul dedicat lor, poate fi citită în paginile 3-4 ale revistei.

În rubrica „Actualitatea” pot fi descoperite informații din viața Bisericii locale și universale. La pagina 5 un articol prezintă condoleanțele păstorului Diecezei de Iași la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai, dar și despre vizitele pe care le-a făcut Majestatea Sa la catedrala din Iași. Paginile 6-7 redă a doua parte a interviului cu PS Nicolas Brouwet, episcop de Tarbes și Lourdes. Interviul, intitulat "Mă întorc în țara mea cu o inimă plină de speranță", dezvăluie diferite aspecte referitoare la situația Bisericii în Franța, și nu numai, dar și despre impresiile cu care a rămas PS Nicolas după vizitarea Diecezei de Iași. La pagina 8 este prezentată o retrospectivă a vizitei pastorale în Irlanda a PS Aurel Percă. Mai puteți citi tot în această rubrică despre Simpozionul „Anton Durcovici” desfășurat la Iași, la 9 decembrie 2017, iar seminaristul Alin-Corneliu Sabău scrie despre Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care se desfășoară în Biserică între 18-25 ianuarie, dar și despre sfințirea celor 17 noi diaconi în catedrala din Iași. Impresii în urma hirotonirii diaconale pot fi citite la pagina 18 a revistei.

Rubrica „Istorie”, într-un articol semnat de pr. Cornel Cadar, prezintă noi descoperiri care au avut loc în catedrala din Iași, iar la pagina „Mesajul sfinților” dr. Dănuț Doboș semnează articolul „Fericitul Anton Durcovici și Iașiul”.    

În revistă mai pot fi găsite articole despre sfinți, locuri de pelerinaj, pr. Iosif Dorcu semnând articolul de la pagina 13 despre sanctuarul Zapopan din Mexic, articole pentru familii, copii și tineri, dar și mesaje despre misiuni și sănătate. Din aceste articole se reamintește că „Sarcina nu este o boală!”, dar și despre importanța recunoștinței, a lui „Mulțumesc”, așa cum îndeamnă pr. Felix Roca în pagina dedicată tinerilor de la pagina 17.

Vă recomandăm și articolul de la rubrica „În apărarea sănătății”, scris de dr. Bianca Hanganu, în care prezintă cauzele apariției și cum se poate scăpa de stres, „dușmanul lumii moderne”.

Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, puteți găsi la paginile 21-23. Revista conține și răspunsuri la întrebările adresate de cititori, o prezentare a noutăților editoriale și tradiționalul rebus.

La început de nou an, vă invităm să citiți "Lumina creștinului" pentru a fi ancorați în viața Bisericii locale și universale, dar și pentru a vă hrăni sufletul!

Vă dorim tuturor un nou an binecuvântat de bunul Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, născătoare de Dumnezeu!

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 1 (337), ianuarie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat