Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna mai 2017

Luna mai aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 5 (329) al celui de-al XXVIII-lea an, din seria nouă. Prima copertă o înfățișează pe Sfânta Fecioară Maria alături de cei trei păstorași, Iacinta, Lucia și Francisc, care anunță evenimentul cel mai important al lunii: centenarul aparițiilor Maicii Domnului la Fatima.

La pagina trei este prezentă scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel cu titlul "Indulgență plenară cu ocazia celebrării centenarului aparițiilor Maicii Domnului de la Fatima". Pentru momentul celebrării centenarului aparițiilor Maicii Domnului de la Fatima, Sfântul Părinte papa Francisc a dispus ca, în anul jubiliar dedicat retrăirii acestui sfânt moment, să se poată obțină indulgența plenară.

La secțiunea "Actualitatea" (paginile 4-10) puteți găsi articole despre centenarul de la Fatima, despre orașul Fatima, despre un interviu cu pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Copiilor, Tinerilor și Asociațiilor, despre recenta vizită a papei în Egipt, despre participarea PS Aurel Percă la simpozionul european dedicat tinerilor, despre programul Zilei Tineretului de la Frumoasa și despre Ziua Comunicațiilor Sociale care se va celebra la 28 mai.

În revistă mai pot fi găsite articole despre sfinți, locuri de pelerinaj, articole pentru familii, copii și tineri, dar și mesaje despre misiuni și sănătate. Din aceste articole familiile pot învăța din experiența unei familii rănite, copiii pot citi istorioară morală "Nepotul reginei" (continuare din numărul trecut), iar tinerii vor putea aprofunda un articol al gramaticii vocaționale, cu titlul "Da". Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii Universale, dar și din cea locală, puteți găsi la paginile 21-23. Revista conține și răspunsuri la întrebările adresate de cititorii noștri, o prezentare a noutăților editoriale și tradiționalul rebus.

Vă invităm să citiți "Lumina creștinului" pentru a cunoaște viața Bisericii și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 5 (329), mai 2017, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat