Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

La Editura "Sapientia" au apărut recent două cărți scrise de pr. Claudiu Dumea: Cristos este speranța noastră și Doamne, sporește-ne credința.

*

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea Cristos este speranța noastră, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecția "Credo", în format 14x20, are 80 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Opusul pesimismului, spunea Papa Benedict al XVI-lea, nu este optimismul, căci optimismul uman sfârșește în iluzie și utopie. Opusul pesimismului este speranța, speranța creștină întemeiată pe cuvântul și promisiunea lui Cristos: "Puterile iadului nu o vor birui" (Mt 16,18). Pornind tot de la aceeași convingere, pr. Claudiu Dumea, cunoscut autor de spiritualitate, propune cititorilor de orice vârstă prețioase gânduri creștine care pornesc din speranță și care au în vedere edificarea în speranță.

Imaginea orizontului pe care o vedem zilnic pare să devină mai sumbră pe zi ce trece. Multe schimbări, unele bruște, altele neobservabile, ne iau cu asalt și ideea unei soluții pare absurdă. Dar, ne spune pr. Claudiu, cea care trebuie să cadă ultima în fața acestor încercări este speranța. Viața noastră se clădește pe speranță pentru că atât timp cât respirăm, trebuie să și sperăm: "Dum spiro, spero".

Sunt însă foarte mulți care profită de lipsa de speranță a lumii de azi, adevărați fabricanți de iluzii. Autorul notează însă faptul că speranța noastră nu este în noi înșine, nici în alții, ci în Cristos. Dar acest lucru nu exclude aportul personal al fiecăruia. Nimic nu poate convinge mai bine decât un exemplu, de aceea pr. Claudiu surprinde în încheierea cărții sale câteva modele de speranță valabile pentru oamenii din orice timp.

Acest volum, mic îndrumar de speranță, se adresează oricui dorește să crească în speranță și să se convingă că ținta sa este una importantă și că merită osteneala drumului.

*

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea Doamne, sporește-ne credința, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecția "Credo", în format 14x20, are 264 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Primele cuvinte cu care se deschide acest volum sunt "La ce este bună credința în Dumnezeu?" Altădată, Dumnezeu era folositor pentru a suplini neputințele și insuficiențele omului, care astăzi a devenit inutil. Aceste cuvinte, ateii, necredincioșii, le servesc uneori cu dispreț, alteori cu compătimire, dar întotdeauna cu un aer de superioritate, celor care cred în Dumnezeu, pe care îi consideră niște retardați care nu țin pasul cu timpul. Într-adevăr, un astfel de Dumnezeu-unealtă la care recurgi și de care te folosești atunci când nu te poți descurca nu există, ar fi inutil. Și atunci? Ceea ce pr. Claudiu Dumea dorește să ne propună prin această carte este o redescoperire a adevăratei valori a credinței care vine de la Dumnezeu: el o naște și o face să crească: "Doamne, sporește-ne credința!"

Acest volum abordează numeroase teme de actualitate care au legătură cu credința și împărtășește îngrijorarea pe care a manifestat-o și Conciliul al II-lea din Vatican cu privire la un fenomenul ateismului în masă. Să fie oare o legătură directă între lipsa de credință și neputința omului contemporan în fața marilor provocări ale vieții? Cu explicații simple și directe, bine documentate, pr. Claudiu încearcă să facă lumină asupra acestor lucruri.

Cartea "Doamne, sporește-ne credința!" este o provocare pentru cei care cred, dar și sursă de răspunsuri pentru cei care nu cred.

Eduard-Cristian David

* * *

Doamne, sporește-ne credința,
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2017, 14x20 cm, 264 p., ISBN 978-606-578-291-4, 20 lei

Cristos este speranța noastră,
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2017, 14x20 cm, 80 p., ISBN 978-606-578-292-1, 10 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat