Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2017

Revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2017 (nr. 3/327) a văzut lumina tiparului.

Cel mai recent număr al revistei "Lumina creștinului" - nr. 3/327 - se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, episcop de Iași, intitulată "Postul Mare timp de convertire și de har". Documentul este o invitație de a reflecta asupra parabolei bogatului și a lui Lazăr cel sărac, așa cum ne învață de altfel și Sfântul Părinte papa Francisc în mesajul pentru Postul Mare.

În cadrul rubricii "Actualitatea" sunt consemnate câteva evenimente importante petrecute în luna ianuarie anul curent: cel de al patrulea centenar al întemeierii "Familiei Vincențiene", jubileul de 100 de la fondarea "Armatei Maicii Domnului" și instalarea noului mitropolit al Cracoviei, arhiepiscopul Marek Jędraszewski.

De asemenea, este prezentat și evenimentul celebrării celei de-a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului celebrată la Lourdes (Franța) în perioada 10-13 februarie, la care a fost prezent și PS Aurel Percă, reprezentant al Conferinței Episcopilor din România.

Printr-o scrisoare pastorală, PS Petru Gherghel a fixat ca Duminica a IV-a din Postul Mare să fie "Duminica Bibliei", subiect ce este dezvoltat pe larg într-un interviu cu pr. Eduard Patrașcu, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Biblică al Diecezei de Iași.

Comemorarea la 19 martie 2017 a 40 de ani de la moartea episcopului Petru Pleșca (1905-1977), ordinarius substitutus al Diecezei Romano-Catolice de Iași (1951-1977), este consemnată în paginile revistei printr-un articol semnat de pr. Cornel Cadar. Episcopul Pleșca a condus Dieceza de Iași în perioada cea mai grea, a regimului ateu comunist, "încrezător în Dumnezeu și în ocrotirea deosebită a Maicii Sfinte".

"Orice viață este o vocație" scrie pr. Felix Roca într-un interesant articol intitulat "Iată-mă", în cadrul rubricii "Pentru tineri", articol ce continuă seria învățăturilor care vizează generația de astăzi, văzută eronat uneori ca fiind "fără vocație".

Câteva întâmplări a căror protagoniști sunt misionarii români din Africa, au fost redate de pr. Florin Petru Sescu, în motivarea articolului său intitulat "Cutia Speranței. Conștientizarea unei mâini întinse". "Cutia speranței" este o formă de implicare în munca misionară desfășurată de Dieceza Romano-Catolică de Iași.

Istoria vieții celui mai tânăr sfânt catolic fără coroană martiriului, Dominic Savio, este readusă în atenția cititorului revistei în cadrul unui articol semnat de pr. Laurențiu Dăncuță.

Recomandăm și celelalte articole găzduite de rubricile tradiționale ale revistei, articole semnate de colaboratori fideli ai acestei publicați - pr. Iosif Dorcu, pr. Felician Tiba, pr. Cristian Diac, pr. Cristian Chinez, dr. Bianca Hanganu, pr. Alois Bulai, Magda Coșa, pr. Anton Despinescu.

Citiți "Lumina creștinului" pentru a fi informați!

Dr. Dănuț Doboș

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVIII, nr. 3 (327), martie 2017, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat