Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie 2016

Revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie 2016 (nr. 12/324) a văzut lumina tiparului. Prima copertă înfățișează pe Pruncul Isus culcat în iesle alături de Iosif, Maria și îngerul păzitor, care anunță evenimentul cel mai important al lunii: Nașterea Domnului nostru Isus Cristos (Crăciunul).

Cuvintele de pe copertă constituie începutul scrisorii pastorale de Crăciun al PS Petru Gherghel: La început era Cuvântul, și Cuvântul era la Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi (cf. In 1,1-14). Scrisoarea, cu titlul "Colinda bucuriei", poate fi citită la p. 17-18. Păstorul diecezei dorește ca sărbătoarea Nașterii Domnului să găsească unite familiile, în jurul lui Isus, adevărata bucurie, exprimată de pomul cel mereu verde, pomul de Crăciun, simbolul veșniciei.

La pagina trei este publicat articolul despre închiderea porților sfinte, deschise cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii la 13 decembrie 2015 și închise în Dieceza de Iași la 13 noiembrie printr-o celebrare solemnă de mulțumire în catedrala din Iași. La 20 noiembrie papa Francisc a închis poarta sfântă în bazilica "Sfântul Petru".

Un interviu intitulat "Anul Milostivirii - o fericită ocazie de a ne întări în convingerea că Dumnezeu este cu noi", acordat de PS Petru Gherghel, păstorul diecezei, este redat la paginile 4-5. "Vom putea trăi milostivirea trăind în iubirea lui Isus, având încredere în el și urmându-l. Un ucenic nu trebuie să fie mai presus de maestrul său, dar nici mai prejos, ci mereu pe urmele lui și alături de el. Aceasta înseamnă că iubirea și milostivirea divină devin un adevărat program creștin care face să continue pe pământ lucrarea lui Dumnezeu cel bogat în milostivire", subliniază Excelența sa în interviu.

Pr. Claudiu Bulai continuă seria dedicată Anului Milostivirii cu articolul de la pagina 6. "Deși poarta sfântă s-a închis, pentru noi rămâne deschisă până la sfârșitul timpurilor inima lui Cristos, adevărata poartă a milostivirii"

Seminarul diecezan din Iași a împlinit 130 de ani de existență și 60 de ani de la redeschidere, fiind închis de regimul comunist între anii 1948-1956. Cu această ocazie s-a organizat un simpozion. Mai multe detalii despre acest simpozion puteți găsi la pagina șapte.

Întâlnirea Consiliului Prezbiteral (p. 7), Sfințirea capelei "Isus Milostiv" din Siret (p. 8), conferința despre familie a doamnei sociolog Gabriele Kuby (p. 8) sunt articole care descriu evenimente care au avut loc în luna noiembrie în Dieceza de Iași.

În revistă mai pot fi găsite articole despre: papa în Suedia (p. 9), învățământul catolic (p. 9), poezii creștine de Crăciun (p. 10), preoți și episcopi înmormântați în catedrala din Iași (IV) (p. 11), fericita Laura Vicu?a (p. 12), "Astăzi începe viitorul tău" (p. 19), "Măreția simplității" (p. 20), știri din viața Bisericii locale și universale, curier juridic, poșta redacției, rebus etc.

Citiți "Lumina creștinului" pentru a fi informați!

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 12 (324), decembrie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat