Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna noiembrie 2016

Revista "Lumina creștinului" pe luna noiembrie 2016 (nr. 11/323) a văzut lumina tiparului. Prima copertă, redând poarta sfântă din catedrala din Iași, anunță evenimentul cel mai important al lunii: încheierea Anului Milostivirii (13 noiembrie în dieceză, 20 noiembrie la Vatican).

Cuvintele de pe copertă constituie titlul scrisorii pastorale al PS Petru Gherghel: Anul Jubiliar al Milostivirii se încheie, milostivirea lui Dumnezeu continuă. Scrisoarea poate fi citită la p. 3-4 și arată modalitatea de pregătire în parohii și în dieceză a încheierii Anului Milostivirii. O retrospectivă a acestui an se găsește la p. 5, cu titlul "Anul Milostivirii se apropie de final".

Un interviu cu ep. Enrico dal Covolo, rector al Universității din Lateran este redat la p. 7-8, alături de programul vizitei din Dieceza de Iași. "Sunt un salezian de 47 de ani, de aceea îmi stă la inimă educația tinerilor. Am impresia că în această veche Europă tinerii sunt cei mai săraci dintre săraci, de multe ori cu familii despărțite, fără muncă, fără studii, fără idealuri, fără nicio valoare; este o tristețe care-i cuprinde pe tineri și un individualism îngrozitor. Trebuie să ne reaprindem de pasiune pentru educarea tinerilor", afirmă oaspetele în interviu.

Declarația episcopilor referitoare la alegerile parlamentare (p. 6) îndeamnă în special pe catolici de a-și exercita dreptul și responsabilitatea de a participa la vot în ziua de 11 decembrie și de a acorda votul "acelor candidați care, în programul lor, promovează cultura vieții, familia și demnitatea ei, ocrotirea întregii creații a lui Dumnezeu, care nu-i neglijează pe cei mai slabi și lipsiți de apărare - pruncii nenăscuți, săracii, marginalizații, persoanele cu dizabilități, vârstnicii".

Resfințirea bisericii din Solca (p. 6), Butea: Aniversare binecuvântată (p. 9), Sfințiri de diaconi la Roman (p. 18), Vizita nunțiului (p. 18) sunt articole care descriu evenimente care au avut loc în luna octombrie în Dieceza de Iași.

În revistă mai pot fi găsite: Papa în Georgia și Azerbaidjan (p. 9), Noi cardinali (p. 9), Milostivire prin liturgia aproapelui: fericitul Vladimir Ghika (p. 12), Preoți și episcopi înmormântați în catedrala din Iași (III) (p. 11), Pericolele iernii: gripa (p. 24), un interviu cu pr. Alexandru Percu, misionar în Coasta de Fildeș (p. 20), știri din viața Bisericii locale și universale, poșta redacției, noutăți editoriale, rebus etc.

Citiți "Lumina creștinului" pentru a fi informați!

Pr. Cornel Cadar

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 11 (323), noiembrie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat