Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna octombrie 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna octombrie 2016, având numărul 10 (322), din anul al XXVII-lea și face parte din noua serie. Aceasta este disponibilă la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Imaginea de pe coperta revistei prezintă pelerinii din Dieceza de Iași care au fost în pelerinaj la Roma, în perioada 9-11 septembrie. Tot aici veți putea citi și un fragment din salutul special pelerinilor români prezenți la audiența jubiliară din Piața "Sfântul Petru", a papei Francisc.

Pe cea de-a doua pagină, pe prima coloană, putem găsi informațiile referitoare la colectivul redacției și la modul în care ne putem abona la revistă. Cea de-a doua coloană este asigurată de pr. Anton Despinescu, în care ne prezintă articolele "Fecioară milostivă, roagă-te pentru noi!" și "Lumina milostivirii".

La pagina trei și patru este prezent articolul părintelui Cornel Cadar, "Pelerini la Roma". "Cu ocazia Anului Milostivirii, peste 500 de pelerini din toate diecezele și eparhiile din România (laici, călugări, călugărițe și preoți) au făcut un pelerinaj național la Roma în perioada 9-11 septembrie. Din Dieceza de Iași au participat 30 de credincioși".

În cea de-a doua coloană a paginii 4 se află un interviu luat de Radio Vatican episcopului nostru, în care PS Petru Gherghel a evidențiat "atmosfera spirituală deosebit de intensă a pelerinajului și i-a cuprins în mărturia sa pe toți cei care nu au reușit să ajungă la Roma cu această ocazie".

La secțiunea "Actualitate" (paginile 5-10) puteți găsi articole despre Anul Milostivirii și despre jubileul a 25 de ani de viață consacrată a șase surori Oblate Asumpționiste, despre ziua mondială de rugăciune pentru pace, despre cei 150 de ani de prezență în Moldova a Congregației "Notre Dame de Sion", despre "Jubileul Fraților Școlilor Creștine", despre canonizarea Maicii Tereza de Calcutta și despre "Sfințirea bisericii din Cerdac". Această secțiune se încheie prin coloana "E bine de știut" care în acest număr, Daniela Cobzariu, ne vorbește despre "Misionari ai milostivirii".

La paginile 11, 12 și 13, urmează rubricile "Istorie", "Mesajul Sfinților" și "Sanctuare", care vorbesc despre Parohia Huși-Corni și sfințirea bisericii, despre Maximilian Kolbe și despre sanctuarul de la Gietrzwald (din nord-estul Poloniei).

Și acest număr al revistei propune articole pentru familii, copii și tineri (14-17) cu titlurile: "Amărăciunea din cafea", "Micul emigrant" - continuare din numărul trecut, "Așa răspund copiii despre misiunile populare", "Sărbătoarea copiilor" și "Milostivirea are o față tânără". Pagina 18 propune știri pentru tineri și mandatul de misionar a Pr. Alexandru Percu în Coasta Fildeș.

Pagina 19 conține un articol "Cât și cum te joci?" scrisă de Pr. Laurențiu Dăncuță. Tot la această pagină găsim și coloana "Tablete spirituale" care în acest număr propune articolul "Familie și civilizație".

La rubrica "Misiuni" numărul din octombrie al revistei propune articolul "Ucenici misionari" despre un exemplu al unui misionar italian, care își exprimă convingerea sa cu privire la activitatea misionară.

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume. În acest număr găsim la această rubrică și numiri și transferuri în Dieceza de Iași.

Rubrica "Legea și dreptul tău", care se află la paginile 24-26, conțin răspunsurile la scrisorile sosite pe adresa redacției.

La pagina 26 cuprinde și rubrica "Sfânta Scriptură" iar la ultima pagină se află rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile august și septembrie.

Vă dorim lectură plăcută!

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 10 (322), octombrie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat