Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna august 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna august 2016, având numărul 8 (320), din anul al XXVII-lea și face parte din noua serie. Revista este disponibilă din 1 august 2016 la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Principalele teme ale revistei din luna august sunt următoarele: aspecte din "Anul Milostivirii", sfințiri de preoți (îi putem observa și pe prima copertă), "Mariapolis" desfășurat la Iași și anumite aspecte practice de care ar trebui să țină cont fiecare creștin catolic din Dieceza de Iași.

Pe cea de-a doua pagină, pe prima coloană, putem găsi informațiile referitoare la colectivul redacției și la modul în care ne putem abona la revistă. Cea de-a doua coloană este asigurată de pr. Anton Despinescu, în care ne prezintă articolele "Milostivirile sacramentale (VII)" și "Cale de copilărie spirituală".

Episcopul Petru Gherghel s-a aflat în perioada 3-9 iulie într-o vizită în Austria, iar acest lucru ni-l descria chiar Excelența Sa la paginile 3-4.

Pr. Claudiu Bulai continuă, la pagina 5, prima coloană, seria "Anul Milostivirii", subliniind activitățile desfășurate în acest an dar și unde au mai avut loc misiunile populare.

Pagina 6 este consemnată tot de pr. Claudiu, având articolele "Papa în Armenia" și "Marele Sinod". Paginile 7 și 8 sunt dedicate celor 24 de preoți nou sfințiți. Aici putem găsi articolul semnat de pr. Cornel Cadar, dar și impresiile neo-prezbiterilor. Laurențiu Turbuc continua rubrica "Actualitate" cu articolul "Sfințirea bisericii din Arini". Rubrica se termină cu articolele "Mariapolis la Iași" (pr. Claudiu Bulai) și "Sportul, pacea și milostivirea" (Celina Romila)

La pagina 11 putem găsi anunțul PS Petru Gherghel privind intenția de a implementa proiectul "Restaurare, consolidare și integrare turistică a catedralei vechi romano-catolice «Adormirea Maicii Domnului» din Iași".

După cum ne-am obișnuit, pr. Laurențiu Dăncuță continuă rubrica "Mesajul sfinților" prezentând figura ilustră a sfântului "Albert Chmielowski" (pagina 12). Pr. Iosif Dorcu continuă rubrica referitoare la sanctuare, luna aceasta scriind despre Savona (pagina 13).

Pentru a veni și mai mult în sprijinul familiei, pr. Felician Tiba ne dă câteva detalii (la pagina 14) referitoare la întâlnirea familiilor la Pildești, la 6 august.

Între paginile 15-19 se află secțiunile dedicate copiilor și tinerilor cu articolele: "Micul emigrant", "Așa răspund copiii despre familie", "Instrumente ale milostivirii", "Instrumente ale milostivirii", "Viața fără puncte de reper este o amăgire!" și "Omul al treilea".

Pagina 20 este dedicată misiunilor, iar luna aceasta pr. Florin-Petru Sescu prezintă mărturiile unor misionari în articolul "Când am început Bucură-te, Marie...".

La paginile 21-23 putem găsi știri, pe scurt, din viața diecezei, iar la rubrica "Legea și dreptul tău" (pagina 24) doamna avocat Mihaela Ciobanu răspunde anumitor întrebări cu caracter juridic.

În luna aceasta, revista se termină cu rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură și "Rebus".

Dumneavoastră, dragi cititori, în speranța că ați intrat deja în posesia acestui număr al revistei, vă dorim o lectură rodnică!

Andrei Gherghel

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 8 (320), august 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat