Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iulie 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna iulie 2016, având numărul 7 (319), din anul al XXVII-lea și face parte din noua serie. Aceasta este disponibilă la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Revista lunii iulie prezintă diferite evenimente care au marcat atât Biserica locală cât și cea universală. Pentru copertă a fost aleasă o imagine de la Sărbătoarea Copiilor din Nicolae Bălcescu la 4 iunie. Tot aici veți putea citi și un fragment din predica rostită de episcopul Petru Gherghel în timpul Sfintei Liturghii.

La pagina doi se află meditația despre "Milostivirile sacramentale". În acest număr este prezentată partea a șasea a acestei meditații. Tot pe această pagină, se află și mesajul terezian, care poartă titlul "Apostolatul Terezei".

La pagina trei și patru este prezentată scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, "Bucuria și rolul vacanței".

La secțiunea "Actualitate" (paginile 5-10) puteți găsi articole despre Anul Milostivirii și impresii despre congresul dedicat milostivirii, despre sfințirea a 29 de preoți, despre cei 25 de ani de prezență în România a Scoutului, despre documentul Amoris laetitia în limba română, despre întâlnirea europeană a capelanilor care lucrează în penitenciare, despre Mariapolis, și despre iubitorii de cărți care preferă să citească cărți digitale. Această secțiune se încheie prin coloana "E bine de știut" care în acest număr ne vorbește despre "Biserica, mesager al milostivirii".

La paginile 11, 12 și 13, urmează rubricile "Istorie", "Mesajul sfinților" și "Sanctuare", care vorbesc despre Preoți și episcopi înmormântați în catedrala din Iași (II), despre sfânta Gianna Beretta Molla și despre sanctuarul Akita (din nordul Japoniei).

Și acest număr al revistei propune articole pentru familii, copii și tineri (14-17) cu titlurile: "Ascultare, dar nu supunere oarbă!", "Micul emigrant", "Sărbătoarea copiilor" și "Sărbătoarea milostivirii". Pagina 18 propune un articol cu titlul "Peste 130 de tineri la Jubileul Tinerilor".

Pagina 19 conține un articol "Vacanța este timpul ideal pentru...?" despre cum să învățăm să ne organizăm cât mai bine și să ne trăim vacanța cu seninătatea celui care știe ce vrea să facă cu viața lui. Tot la această pagină găsim și coloana "Tablete spirituale" care în acest număr propune articolul "Imitare și narcisism".

La rubrica "Misiuni" numărul din mai al revistei propune articolul "Un gând de speranță..." despre un interviu a șase seminariști de la Institutul Teologic din Iași care au fost în misiune în Kenya, Ecuador și Coasta de Fildeș.

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume.

Rubrica "În apărarea sănătății", care se află la pagina 24, conține articolul "Pericolele căldurii din timpul verii".

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură", "Noutăți editoriale" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile mai și iunie.

Vă dorim lectură plăcută!

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 7 (319), iulie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat