Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iunie 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna iunie 2016, având numărul 6 (318), din anul al XXVII-lea și face parte din noua serie. Aceasta este disponibilă la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Revista lunii iunie prezintă diferite evenimente care au marcat atât biserica locală cât și cea universală. Pentru copertă a fost aleasă o imagine de la cea de-a XXIV-a ediție a Zilei Tineretului din Dieceza de Iași. Tot aici veți putea citi și un fragment din Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului a papei Francisc.

Pe cea de-a doua pagină, sunt informațiile referitoare la colectivul redacției și o coloană semnată de pr. Anton Despinescu, ce ne împărtășește câteva gânduri despre "Milostivirile sacramentale" și mesajul terezian.

La pagina trei este prezentă scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, "Iubirea nu încetează niciodată (1Cor 13,8)" și un fragment din mesajul Excelenței sale adresat copiilor (pagina patru).

Pr. Claudiu Bulai continuă seria dedicată Anului Milostivirii cu articolul de la pagina cinci. La aceeași pagină putem găsi articolul "Congresul Milostivirii Divine" semnat de pr. Iosif Iacob.

Învățământul catolic, pastorația familiilor, inițiativele comune ale Bisericii locale în Anul Sfânt al Milostivirii s-au aflat în centrul discuțiilor episcopilor romano-catolici și greco-catolici din România, reuniți la Ciofliceni (Snagov) în perioada 9-11 mai, în sesiunea plenară de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România (C.E.R.). Mai multe detalii despre această conferință puteți găsi la pagina șase.

Cea de-a XXIV-a ediție a Zilei Tineretului în Dieceza de Iași a avut loc sâmbătă, 7 mai, în Parohia "Sfântul Iosif, Muncitorul" din Buruienești, cu tema "Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire" (Mt 5,7). La întâlnirea din acest an au participat aproape 3.000 de tineri din 96 de parohii ale Diecezei de Iași. Pagina șapte prezintă acest eveniment printr-un articol semnat de Raluca Cocuț.

Pentru că anul acesta s-au împlinit doi ani de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, pr. Claudiu Bulai a scris articolul "Doi ani de la beatificare" în care ne aduce aminte ce a fost acum doi ani și care sunt "urmările" beatificării sale (pagina opt).

De la 10 decembrie 2015 se poate asculta Radio Maria în zona orașului Roman. Pr. Cornel Cadar, prin articolul "Sfințirea antenei de la Rotunda", ne oferă detalii despre acest eveniment și prezintă modalitățile prin care puteți asculta Radio Maria (pagina nouă).

Andrei Gherghel încheie rubrica "Actualitate" scriind articolul "Administrarea Mirului". Aici puteți găsi informații despre conferirea Mirului adolescenților și tinerilor din Ladispoli (Italia) și Obdach (Austri) de către PS Aurel Percă. La aceeași pagină, în a doua coloană veți găsi articolul "Bunicii, oglinzi vii ale milostivirii divine", semnat de Ana Dănculesei.

Pr. Cornel Cadar continuă rubrica "Istorie" cu articolul "Preoți și episcopi înmormântați în catedrala din Iași (I)" (pagina unsprezece). Rubrica "Mesajul sfinților" cu articolul "Don Bosco" (pagina doisprezece), a fost îngrijită de pr. Laurențiu Dăncuță. Pr. Iosif Dorcu ne prezintă în această lună un superb sanctuar din Spania, și anume sanctuarul de la Covadoga (pagina treisprezece).

Între paginile 14-19 se află secțiunile dedicate familiilor, copiilor și tinerilor cu articolele: "Iertarea în familie", "Micul emigrant", "Logoul Sărbătorii Copiilor", "Banchetul milostivirii", "Ziua Mondială a Tineretului", "Pelerinajul absolvenților de liceu", "Curajul de a (te) dărui" și rubrica "Tablete spirituale" având titlul "Cestiune de credință".

Pagina 20 reia rubrica despre "Misiuni" cu articolul "Ce trebuie să facă un misionar".

Știrile și rubrica "Au trecut la Domnul" le găsiți la paginile 21-23, iar rubrica "Legea și dreptul tău" răspunde la două întrebări venite din partea cititorilor (pagina 24).

În această lună, revista se încheie cu rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură", "Rebus" și cu cât au contribuit parohiile din Dieceza de Iași pentru susținerea Editurii "Presa Bună".

Vă dorim lectură plăcută!

Andrei Gherghel

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 6 (318), iunie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat