Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna mai 2016

Luna mai aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 5 (317) al celui de-al XXVII-lea an, din seria nouă. Informațiile din acest număr al revistei cuprind, în special, articole despre întâlnirea diecezană a tinerilor care va avea loc anul acesta la Buruienești, județul Neamț, despre Anul Milostivirii, despre exortația post-apostolică Amoris laetitia, despre cei 20 de ani de prezență în România ai terezinelor, despre prima conferire a Mirului în comunitatea română din Țara Sfântă și alte știri din viața Bisericii Universale și din Moldova

Imaginea de pe coperta revistei prezintă pelerinii din Decanatul de Valea Siretului care au venit în pelerinaj la poarta sfântă, sâmbătă, 23 aprilie.

La pagina 2 se află meditația despre "Milostivirile sacramentale". În acest număr este prezentată partea a patra a acestei meditații. Tot pe această pagină, se află și mesajul terezian, care poartă titlul "A-i privi cum se cuvine pe semeni".

Paginile 3-4 cuprind mesajul PS Petru Gherghel pentru Ziua Tineretului la nivel diecezan de la Buruienești. "Îndemn pe toți cei prezenți în aceste zile la Buruienești, mai ales în ziua specială a tineretului din ziua de 7 mai, să nu uite că faptele de milostenie sufletească și trupească și păstrarea sufletului curat sunt dovada adevăratei iubiri față de Dumnezeu cel milostiv și față de Isus cel care s-a oferit pe sine pentru noi și sunt o adevărată dovadă de credință și milostivire cerească."

La secțiunea "Actualitate" (paginile 5-10) puteți găsi articole despre Anul Milostivirii și despre congresul dedicat milostivirii, despre exortația apostolică "Amoris laetitia" a papei Francisc, despre cei 20 de ani de prezență în România și 90 de ani de la înființare ai Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", despre ce a realizat în ultimul an Oficiul pentru Comunicații Sociale din Dieceza de Iași și despre prima conferire a Mirului în comunitatea română din Țara Sfântă. Această secțiune se încheie prin coloana "E bine de știut" care în acest număr ne vorbește despre "Femeia contemporană și milostivirea divină".

La paginile 11, 12 și 13, urmează rubricile "Istorie", "Sfinții milostivirii" și "Sanctuare", care vorbesc despre Parohia Buruienești, despre fericita Maica Tereza de Calcutta și despre sanctuarul de la Passau (din Germania de astăzi).

Și acest număr al revistei propune articole pentru familii, copii și tineri (14-17) cu titlurile: "Când «berbecul» devine «miel»", "Micul emigrant", "Sărbătoarea copiilor" și "Milostivirea cea de toate zilele". Pagina 18 propune două poezii creștine în cinstea sfintei Fecioarei Maria.

Pagina 19 conțiune un articol "Acum e rândul tău" despre implicarea noastră în viața Bisericii și în societate. Tot la această pagină găsim și coloana "Tablete spirituale" care în acest număr propune articolul "Amenințări mariane".

La rubrica "Misiuni" numărul din mai al revistei propune articolul "Noi cui rămânem, cine va veni" despre închiderea unei misiuni în Africa.

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume.

Rubrica "În apărarea sănătății", care se află la pagina 24, conține articolul "Hipertensiunea arterială" despre bolile cardio-vasculare.

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură", "Noutăți editoriale" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile martie și aprilie.

Vă dorim lectură plăcută!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 5 (317), mai 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat