Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna aprilie 2016

Luna aprilie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 4 (316) al celui de-al XXVII an, din seria nouă. Informațiile din acest număr al revistei cuprind, în special, articole despre sărbătoarea Învierii Domnului, despre Anul Milostivirii, despre vizita noului nunțiu la Iași, despre ziua tineretului de la Buruienești și alte știri din viața Bisericii Universale și din Moldova

Imaginea de pe coperta revistei prezintă gloriosul moment al învierii. După cele 40 de zile de post și tristețe vine ziua mântuirii. Cristos părăsește mormântul și ne aduce mântuirea. Imaginea de pe copertă ne sugerează că după ce am mers 40 de zile cu capul plecat de tristețe, acum este momentul să ne ridicăm frunțile spre cer și vom vedea mântuirea promisă.

La pagina doi se află meditația despre "Milostivirile sacramentale". În acest număr este prezentată partea a treia a acestei meditații. Tot pe această pagină, se află și mesajul terezian, care poartă titlul "Euharistia, cerul Terezei".

Paginile 3-4 cuprind câteva inițiative practice pentru Anul Jubiliar al Milostivirii susținute de PS Petru Gherghel cu speranța ca "Din mijlocul poporului credincios să se îndrepte spre ceruri un imn însuflețit de laudă, rugăciune și trăire de iubire după marele mister al iubirii, concretizat în Isus cel milostiv". Tot aici se află și un insert despre vizita Excelenței sale la Roma, la un simpozion organizat de Mișcarea Focolarilor.

La secțiunea "Actualitate" (paginile 5-10) puteți găsi articole despre Anul Milostivirii, despre cartea care cuprinde răspunsurile papei Francisc la scrisorile copiilor din toată lumea, despre semnăturile pentru apărarea familiei tradiționale, despre modelul de milostivire al fericitului Ieremia, despre întâlnirea văduvilor și a văduvelor la Traian, despre vizita noului nunțiu apostolic la Iași. Această secțiune se încheie prin coloana "E bine de știut" care în acest număr ne vorbește despre Paște ca izvor al milostivirii.

La paginile 11, 12 și 13, urmează rubricile "Istorii uitate", "Sfinții milostivirii" și "Sanctuare", care vorbesc despre părintele Norbert Gaschler (un împătimit al istoriei Bucovinei), despre sfântul Ioan Maria Vianney (ambasador al milostivirii) și despre sanctuarul de la Monte Berico (unde se află o statuie numită "Fecioara milostivirii").

Și acest număr al revistei propune articole pentru familii, copii și tineri (14-18) cu titlurile: "Eram în perioada de după Paște...", "Micul emigrant", "Așa răspund copiii despre timpul pascal", "Milostivirea care schimbă viața" și "Ziua Tineretului de la Buruienești".

Pagina 19 conțiune un articol despre importanța Învierii Domnului dincolo de toate pregătirile și planurile pentru această zi. Tot la această pagină găsim și coloana "Tablete spirituale" care în acest număr prezintă liantul dintre credință, religie și cult.

La rubrica "Misiuni" numărul din aprilie al revistei propune un interviu cu un frate Greco-catolic, plecat în Coasta de Fildeș pentru o experiență misionară.

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume. În acest număr găsim la această rubrică și informații despre ÎPS Janusz Bolonek, fost nunțiu apostolic în România, mort la 2 martie, precum și programul administrării mirului în anul 2016.

Rubrica "Legea și dreptul tău", care se află la pagina 24, conține răspunsurile la scrisorile sosite pe adresa redacției.

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile februarie și martie.

Vă dorim lectură plăcută!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 4 (316), aprilie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat