Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna martie 2016, având numărul 3 (315), din anul XXVII-lea și face parte din noua serie. Revista este disponibilă începând cu 1 martie 2016 la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Revista lunii martie cuprinde articole pentru Postul Mare și sărbătoarea Paștelui.

În prima parte a revistei puteți găsi articole ca: "Postul Mare un timp favorabil convertirii", "Milă vreau și nu jertfe", "Postul Mare în Anul Milostivirii". Papa Francisc în mesajul pentru Postul Mare a indicat elementele care sunt vitale pentru a ajunge la convertire: ascultarea cuvântului, cunoașterea milostivirii lui Dumnezeu și faptele de milostenie. "Postul Mare din acest An Jubiliar să fie trăit mai intens ca moment forte pentru a celebra și a experimenta milostivirea lui Dumnezeu" sublinia papa în "Misericordiae vultus".

Deoarece în luna februarie s-a încheiat Anul Vieții Consacrate, revista prezintă două articole, "De la Anul Vieții Consacrate la Jubileul Milostivirii" și "Încheierea Anului Vieții Consacrate", în care putem observa atât ecourile anului ce a trecut ("Anul Vieții Consacrate"), cât și perspectivele propuse pentru anul în care am intrat ("Anul Sfânt al Milostivirii Divine").

Articolele "Papa în Mexic", "Întâlnirea istorică" și "Capitul provincial" încheie rubrica "Actualitate".

Revista lunii martie aduce cu sine și două rubrici noi: "Istorii uitate" (cu articolul "Catolicii și biserica din Parincea") și rubrica "Sfinții milostivirii" (cu articolul "Sfânta Tereza și milostivirea").

Sanctuarul prezentat în această lună se numește Einsiedeln și se află la 40 de kilometrii de orașul Zürich, fiind cel mai vechi al Elveției.

În paginile dedicate familiilor, copiilor și tinerilor găsim articolele: "«Momeala» lui Dumnezeu", "Micul emigrant" și "Așa răspund copiii despre triduumul pascal".

Pentru că anul acesta Paștele este pe 27 martie, în a doua parte a revistei este publicată scrisoarea pastorală de Paști a PS Petru Gherghel: "Gustați și vedeți cât de bun și milostiv este Domnul!" În această secțiune specială dedicată sfintelor Paști, găsim și articolele: "Absorbind înviere", "Trup spiritualizat", "Posibilitatea de a reîncepe" și poezia "Cristos a înviat!"

În ultimele pagini găsim știri pe scurt din viața diecezei, articolul "Excesul de grăsime din organism", rubrica "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură și "Rebus".

Dragi cititor, vă dorim un Post Mare cât mai roditor și fie ca sărbătoarea Paștelui să vă găsească plini de bucurie, alături de cei dragi.

Andrei Gherghel

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 3 (315), martie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat