Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Viața lui Cristos

La Editura "Sapientia" a apărut cartea Viața lui Cristos, scrisă de Fulton J. Sheen și tradusă în limba română de pr. Iosif Agiurgioaei. Cartea apare în formatul 17x24 cm, are 428 pagini, este cusută, cu copertă cartonată și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 40 lei.

Cartea lui Mons. Fulton J. Sheen a fost apreciată de mulți drept o lucrare clasică a creștinismului secolului al XX-lea, fiind considerată cea mai elocventă dintre multele cărți ale episcopului. Fructul multor ani de rugăciune, de reflecție și de cercetare, Viața lui Cristos este o narațiune a nașterii, vieții, răstignirii și învierii lui Cristos și un portret al Omului Dumnezeu, al Învățătorului, al Păstorului, al Slujitorului, dar mai presus de toate, al Mântuitorului, a cărui identitate este strâns legată de cruce. Pentru că promisiunea lui a susținut omenirea timp de două milenii, autorul prezintă pe tot parcursul lucrării probe ce aparțin de două categorii: rațiunii și istoriei. Rațiunii, pentru că toți sunt dotați cu ea, chiar și cei care nu au credință; istoriei, pentru că toți, trăind, participă la ea.

Cu intuiția și respectul său deosebit, Sheen interpretează pasaje scripturistice și îl descrie pe Cristos nu doar dintr-o perspectivă istorică, dar folosind și termeni captivanți și actuali, constatând în viața lui Cristos paralele moderne și lecții care depășesc contextul istoric din timpul său. Cercetarea sa profundă oferă noi perspective ale evenimentelor deja cunoscute ale Evangheliilor (de exemplu, capitolul XXXII: Femeia care a intuit moartea sa).

Fulton J. Sheen prezintă viața lui Isus Cristos ca fiind diferită de toate celelalte sub multe aspecte, dintre care subliniază trei: crucea care, deși i-a încheiat viața în timp, a fost intenția și scopul venirii sale, originea sa divină și confruntarea în persoana lui a vinovăției umane cu iubirea lui Dumnezeu. Re-povestirea vieții lui Cristos, cu un amestec plăcut de filozofie, istorie și exegeză, este, pentru toți cei dispuși să facă efortul unei lecturi serioase, sursă de inspirație și de îndrumare, pentru o înțelegere mai profundă a mesajului lui Isus Cristos.

David Eduard Cristian

* * *

Viața lui Cristos,
Fulton J. Sheen, Ed. "Sapientia", 2015, ISBN 978-606-578-211-2, 17x24 cm, 428 p., 40 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat