Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna ianuarie 2016

Colectivul redacției "Lumina creștinului" anunță apariția revistei din luna ianuarie 2016, având numărul 1 (313), din anul XXVII-lea și face parte din noua serie. Revista este disponibilă la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Revista lunii ianuarie ne aduce în prim plan deschiderea Anului Jubiliar al Milostivirii Divine. În imaginea aleasă pentru copertă îl putem observa pe ep. Petru Gherghel, în cadrul Liturghiei de deschidere a "Porții sfinte" din Dieceza de Iași.

Pe cea de-a doua pagină, pe prima coloană, putem găsi informațiile referitoare la colectivul redacției, cu același tehnoredactor, Silviu Dogariu, și la modul în care ne putem abona la revistă. Cea de-a doua coloană este asigurată, ca de fiecare dată, de pr. Anton Despinescu, unde ne împărtășește câteva cuvinte despre "milostivirea Domnului" și mesajul terezian.

În aproape toată lumea creștină se desfășoară, în perioada 18-25 ianuarie, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitate Creștinilor (SRUC), iar PS Petru Gherghel face un apel la "dialogul pentru unitatea creștinilor" (paginile 3-4).

Cornel Cadar ne dă detalii, la paginile 5 și 6, despre "Deschiderea Anului Sfânt al Milostivirii" și despre porțile ce s-au deschis la Iași, Bacău și Cacica.

În pagina 7, prelucrată de Andrei Gherghel, putem găsi detalii referitoare la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitate Creștinilor, precum și câteva vizite efectuate de PS Petru Gherghel la diferite mănăstiri din județul Neamț.

În perioada 25-30 noiembrie Sfântul Părinte a vizitat trei țări din Africa. Detalii despre această vizită puteți găsi la pagina 8, pagină realizată de pr. Claudiu Bulai. Același autor scrie în pagina 8 despre vizita episcopului Aurel Percă în Spania, unde a conferit sacramentul Mirului în mai multe comunități de catolici români. În cea de-a doua coloană a paginii 9 găsim detalii despre "Noul nunțiu apostolic" al României.

În prima coloană a paginii 10 vom găsi articolul "Sfințire de diaconi" consemnat de Andrei Gherghel, iar în cea de-a doua "Unitatea, rod al iubirii și al milostivirii divine", scris de Celina Romila.

Domnul Dănuț Doboș continuă rubrica "Istorie" cu articolul "Ep. Nicolae Iosif Camilli. Centenarul morții" (la pagina 11) și rubrica "Mesajul sfinților" cu articolul "Fericitul Anton Durcovici și persoanele consacrate" (la pagina 12). Părintele Iosif Dorcu continuă rubrica referitoare la sanctuare, luna aceasta scriind despre Montevergine (pagina 13).

Între paginile 14-19 se află secțiunile dedicate familiilor, copiilor și tinerilor cu articolele: "Nu judeca...", "Micul emigrant", "Așa răspund copiii despre milostivirea lui Dumnezeu", "Un timp al milostivirii", "Impresii ale diaconilor nou-sfințiți", o poezie ("În anul ce ne stă'nainte") și rubrica "Tablete spirituale" având titlul "Nici pesimism, nici optimist"

Pagina 20 reia rubrica despre "Misiuni" cu articolul "Mărturie și... schimbare" a pr. Florin-Petru Sescu.

Știrile din paginile 21-23 sunt prelucrate, ca de obicei, de Ovidiu Bișog, iar la rubrica dedicată sănătății (pagina 24) dr. Bianca Hanganu ne scrie o "Introducere în tulburările somnului".

În luna aceasta, revista se termină cu rubricile "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură, "Noutăți editoriale", și cu un concurs în care trebuie să se răspundă la întrebarea "A început Anul Milostivirii. Ce înseamnă pentru tine a fi milostiv?". Detalii veți găsi la pagina 26. La pagina 27 vom găsi obișnuitul rebus și un "Buletin de abonament"

Acest nou an, 2016, se așterne înaintea noastră ca un volum nescris cu 365 de pagini goale. Vă urăm să le scrieți numai cu lucruri bune, împliniri și fericire pentru ca la sfârșitul volumului să-l citiți cu bucurie.

Un An Nou fericit și fie ca bunul Dumnezeu să vă aducă pacea și fericirea în casa dumneavoastră!

Andrei Gherghel

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVII, nr. 1 (313), ianuarie 2016, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat