Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut De la răsărit până la apus pe lunile ianuarie și februarie 2016

La Editura "Presa Bună" a apărut publicația De la răsărit până la apus pe lunile ianuarie - februarie 2016. Doar comenzile care vor veni până la 15 decembrie 2015 vor putea să ajungă la dvs. până la 1 ianuarie 2016. După această dată, comenzile vor fi expediate cu întârziere.

Publicația "De la Răsărit până la Apus" împlinește, în ianuarie 2016, 18 ani de când apare în limba română. În anul 2015, lună de lună, 3.534 de preoți, călugări și laici din România, și nu numai, s-au folosit de textele prezentate, fiind un ajutor pentru pregătirea și înțelegerea sfintei Liturghii.

În timp ce Anul Vieții Consacrate se va încheia la 2 februarie 2016, când va fi Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate, a început Anul Milostivirii Divine. La 13 martie 2015, când împlinea doi ani de când fusese ales pe scaunul lui Petru, papa Francisc a anunțat în bazilica "Sfântul Petru": "Am decis să stabilesc un jubileu extraordinar care să aibă în centru milostivirea lui Dumnezeu. Va fi un An Sfânt al Milostivirii pe care vrem să-l trăim în lumina cuvântului Domnului: «Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv!» (Lc 6,36)". Prin bula Misericordiae vultus, din 11 aprilie, papa a convocat Jubileul Milostivirii, un an sfânt dedicat milostivirii lui Dumnezeu. Început la 8 decembrie 2015, solemnitatea Neprihănita Zămislire, prin deschiderea porții sfinte în bazilica "Sfântul Petru", se va încheia la 20 noiembrie 2016, solemnitatea Isus Cristos, Regele Universului.

Publicația de față dorește să vină în sprijinul cititorilor. De la prima apariție, broșura a trecut prin mai multe îmbunătățiri, cu privire la format și la conținut. Imagini care sugerează milostivirea divină vor apărea pe copertă sau în interiorul broșurii. De asemenea, cititorii vor găsi texte și meditații care-i vor ajuta să redescopere și să cunoască chipul milostivirii, pentru ca apoi să aibă ei înșiși inimă și ochi milostivi față de persoanele și timpurile pe care le trăim.

După lecturile zilei, care sunt luate din noile Lecționare, cititorul poate găsi cunoscutele rubrici: Meditează (gânduri despre lecturi sau despre semnificația sărbătorilor), Reține (un rezumat al mesajului zilei), Gândul zilei (un verset cu un scurt comentariu). Pentru a marca mai direct Anul Milostivirii Divine, în fiecare zi vor fi scurte fragmente din documentul Misericordiae vultus al papei Francisc, sau din altele asemănătoare. Astfel, publicația poate fi utilă pentru meditația personală sau poate fi folosită de preoți pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie.

Așa cum ne-am obișnuit deja începând cu anul 2013, meditațiile sunt scrise de preoți români. Pentru anul acesta și-au arătat disponibilitatea preoții: Andrei Dumitrescu (ianuarie), Viorel Ababei (februarie), Florin-Petru Sescu (martie), Cornel Berea (aprilie), Lucian Adam (mai), Iosif Antile (iunie), Cristian Chinez (iulie), Mihai Augustin Folner (august), Eduard Coșa (septembrie), Gabriel-Vasile Cimpoeșu (octombrie), Frații Capucini (noiembrie), Ștefan Ciubotaru (decembrie).

Dorința și rugăciunea editorilor este ca paginile acestei broșuri să ajute la creșterea spirituală a celor care participă la sfânta Liturghie și a celor care doresc să parcurgă singuri textele acesteia.

Urarea pe care o adresăm tuturor celor care folosesc această publicație o constituie îndemnul care ne însoțește în acest an liturgic: "Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv!" (Lc 6,36).

La mulți și binecuvântați ani!

Pr. Cornel Cadar

* * *

De la răsărit până la apus (1-2/2016)
Ed. "Presa Bună", 2015, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 258 p., 15 lei

* * *

Detalii privind abonamente la această publicație pot fi consultate la adresa de internet: abonamente, care cuprinde și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună".

* * *

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat