Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Iob și Dumnezeul său

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Iob și Dumnezeul său. Întâlnirea-conflict cu cel Totul Altul, scrisă de Fabrizio Pieri și tradusă în limba română de George Nicoară. Cartea apare în colecția "Studii biblice", formatul 14x20 cm, are 96 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

Cartea lui Iob este una din cele mai paradigmatice cărți ale Sfintei Scripturi, ea adresând fiecărui cititor un îndemn la a pătrunde în profunzime pelerinajul spiritual al lui Iob. Itinerariul parcurs de Iob este unul de cunoaștere și de recunoaștere a adevăratului Celălalt, care se revelează progresiv celor care vor să îl cunoască. Alegerea făcută de Iob trebuie să fie un indicator decisiv pentru fiecare om, astfel încât vocația personală să reflecte înalta demnitate și măreție la care a fost chemată ființa umană.

În cartea publicată recent la Editura Sapientia, Iob și Dumnezeul său. Întâlnirea-conflict cu cel Totul Altul, părintele Fabrizio Pieri face o sinteză foarte captivantă între două căi de căutare: itinerarul lui Iob, care este o căutare disperată a dreptății lui Dumnezeu, și itinerarul Cântării, care este o căutare interioară, progresivă și continuă a iubirii. Prezentându-ni-se drept un mašal bipolar, cartea nu poate fi citită de spectatori distanți și neutri: ea cere mai mult, propune o implicare personală, un răspuns interior dat glasului lui Dumnezeu.

Această carte este o adevărată provocare, atât pentru tematica sa complexă, și anume: transcendența lui Dumnezeu, problema răului, suferința umană, problematica retribuției și a prieteniei, cât și pentru posibilitatea de a vorbi despre Dumnezeu, pornind de la o situație-limită: suferința celui drept și nedumerirea continuă a lui Iob în fața suferinței, nesiguranței, neliniștii sale cu privire la moarte și la durere, întrebări ce însumează în Iob speranța și încrederea în voința lui Dumnezeu.

Noua apariție editorială își focalizează atenția asupra raportului dintre Iob și Dumnezeu și imprevizibilitatea răspunsului lui Dumnezeu, chiar și atunci când totul pare a fi cufundat în deznădejde. Chestiunea libertății și cea a abandonului reglementează eficiența abordării noastre cu divinul, iar contemplarea lui Dumnezeu aduce cu sine garanția dreptății autentice. În dialogul dintre Iob și Dumnezeu, acesta din urmă folosește limbajul îndrăgostiților pentru a fi mai ușor de captat și pentru a-l convinge pe suferindul Iob că Iubirea și Dreptatea trebuie căutate indiferent de vicisitudinile vieții.

Îndemnul pe care îl transmitem fiecărui cititor este de a-și asuma în profunzime provocarea textului sapiențial al Cărții lui Iob, pentru a putea experimenta și simți intens adevăratul fruct al propriei ființe în Celălalt și de a gusta cu plăcere împărtășirea și participarea la planul voinței sale, care, în ciuda oricăror dificultăți, greutăți și contradicții, rămâne scopul ultim și împlinirea umană eficace și profundă.

Gabriel Cochiorca

* * *

Iob și Dumnezeul său. Întâlnirea-conflict cu cel Total Altul,
Fabrizio Pieri, Ed. "Sapientia", 2015, ISBN 978-606-578-206-8, 14x20 cm, 96 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 56.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat