Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: CD-ul "Inimă voioasă"

Surorile "Slujitoarele Săracilor" din Parohia Piatra Neamț "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" au publicat un CD cu muzică religioasă intitulat sugestiv "Inimă voioasă".

Așa cum scrie și pe coperta interioară, albumul audio "Inimă Voioasă" este realizat cu scop exclusiv caritabil pentru susținerea proiectului "Misiunea la noi acasă", din cadrul Congregației "Surorile Slujitoarele Săracilor". Fondurile care provin din vânzare vor merge către unii copii din familii defavorizate, dintr-un cartier izolat al municipiului Piatra Neamț. Copiii vor beneficia de rechizite școlare și un campus recreativ-educativ".

Solistele: sr. Andreea-Maria Mihoc, sr. Monica Gabor, sr. Iuliana Bîrnat și tânăra Elena Matieș, au compus atât textul, cât și melodiile.

CD-ul este un imn închinat bucuriei de a trăi în sfințenie darul vocației pe care Dumnezeu l-a sădit în cei pe care i-a chemat la slujirea sa și a aproapelui. Sămânța bucuriei, spune sr. Andreea în Introducere, este sămânța pe care Dumnezeu a sădit-o în inima fiecăruia. Să vezi un om trist este ca și cum ai vedea o floare ofilită. Nu există sfințenie în tristețe, spune papa Francisc. Așadar haideți să ne îngrijim de sămânța bucurie, haideți să ne bucurăm în Domnul...

CD-ul conține următoarele cântece: Inimă voioasă; Te caut Dumnezeul meu; Alege-l pe Isus; "Perdere tempo" per Dio; În prezența ta; O, dragă soră; Il dono della fraternità, Tu, dragă frate; Grazie mio Dio, Uno e Trino; Duhule Sfânt, dătător de fericire; O, Marie, mama mea; O, fericite, Cusmano.

Aranjamentul orchestral și înregistrările au fost făcute în Studioul Art Productions, din cadrul Casei de Cultură a Studenților, din Iași.

Ideea CD-ului a pornit de la stupoarea pe care surorile au avut-o în fața sărăciei pe care multe persoane o experimentează, de cele mai multe ori fără vina lor. Ca "Slujitoare ale săracilor" s-au întrebat ce pot să facă în mod concret pentru acești săraci și, dându-și seama că dincolo de vocația de soră, Dumnezeu le-a înzestrat cu o voce foarte frumoasă, au decis să folosească "talantul" primit. Așa a luat naștere proiectul "Inimă voioasă", un CD pe care, dacă îl asculți o dată, vei continua să-l asculți până la memorarea textului și a melodiei.

În esență, dincolo de copertă și de CD-ul ca atare, de melodiile frumos interpretate, stă iubirea pentru săraci și suferința că pentru ei nu se poate face mai mult.

Fiind cu scop caritativ, orientativ CD-ul costă 20 de lei și poate fi procurat de la librăriile din dieceză, dar și prin comandă directă de la sr. Monica Gabor (Tel. 0742860280).

CD-ul pe care îl comanzi sau l-ai comandat deja înseamnă pâine pe masa săracului, rechizite școlare, educație și de ce nu, slujirea lui Isus în cei săraci.

Pr. dr. Felician Tiba

* * *

Acest CD, în limita stocului disponibil, poate fi procurat prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria


 

lecturi: 58.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat