Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Cuvântul lui Dumnezeu pentru fiecare duminică. Anul B

Editura "Presa bună" anunță apariția cărții Cuvântul lui Dumnezeu pentru fiecare duminică. Anul B, scrisă de pr. Noël Quesson și tradusă în limba română de pr. Victor Iacobec. Cartea are 432 de pagini, formatul 14x21 cm și poate fi procurată de la Librăria "Presa Bună", precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

"Pentru mulți credincioși, Liturghia duminicală nu mai este trăită ca o paranteză a timpului liber de la sfârșit de săptămână, ci ca principiul și culmea fiecărei săptămâni." Autorul acestei cărți, pr. Noël Quesson, dorește să scoată în evidență că evanghelia trebuie să fie un izvor de viață și de rugăciune pentru noi, un loc în care putem respira, un loc în care ne putem hrăni sufletul pentru activitățile noastre zilnice, astfel încât să putem da mărturie despre Isus Cristos care este izvorul nesecat al dragostei lui Dumnezeu, singura noastră hrană sufletească.

Evanghelia se adresează omului considerând toate facultățile sale (minte, inimă, fantezie, voință), pentru că mesajul trebuie să fie din plin acceptat de om în integralitatea sa. Această carte, într-un volum mic, dorește să permită creștinilor să descopere esențialul, fiind dedicat fiecărei duminici exact aceiași suprafață de comentariu.

Metoda folosită de pr. Noël este una "frază cu frază" pentru că asemenea poporului lui Israel care considera că nici un detaliu nu este inutil sau întâmplător, trebuie să ne asemănăm și noi, care, parcurgând aceste comentarii, vom putea extrage din fiecare silabă a cuvântului lui Dumnezeu hrana de care avem nevoie.

Astfel, autorul ne spune că "marea experiență pe care trebuie să o facem este să descoperim într-o zi că Dumnezeu este viu astăzi, să descoperim că Isus este viu și contemporan cu noi prin Duhul său și prin trupul său înviat". Pentru ca atunci "când citesc Scriptura, ascult pe «cineva», care are tot felul de vești bune să-mi spună pentru viața mea de astăzi, a mea și a lumii în care mă aflu. Dacă mă hotărăsc să-l ascult și să-i răspund, viața mea se poate schimba".

Ionuț-Gabriel Giurgică

***

Cuvântul lui Dumnezeu pentru fiecare duminică,
Noël Quesson, Ed. "Presa Bună", 2014, ISBN 978-606-8116-41-9, 14x21 cm, 432 p., 20 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat