Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut cartea Speră în Dumnezeu și trăiește fericită. Gânduri pentru fiecare zi a anului de la părintele Alois Guanella

Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe anunță apariția cărții Speră în Dumnezeu și trăiește fericită. Gânduri pentru fiecare zi a anului de la părintele Alois Guanella.

Cartea Speră în Dumnezeu și trăiește fericită a apărut în limba italiană la Roma, în martie 2008, când surorile guanelliene celebrau centenarul profesiunii religioase a fondatorului, pr. Alois Guanella. Cartea de față a fost tradusă și tipărită în limba română în anul 2011. Prin publicarea ei surorile au dorit să marcheze marele eveniment al canonizării fericitului Alois Guanella de către papa Benedict al XVI-lea în ziua de 23 octombrie 2011.

Cartea de față este o sinteză a spiritualității guanelliene, o călăuză de zi cu zi pe drumul trăirii Evangheliei. Ea, ca un rezumat al gândirii teologice a părintelui Guanella, preia din tezaurul acesteia cele mai frumoase pagini. Gândurile și reflecțiile însămânțate în cotidianitatea lunilor de peste an sunt doar "fragmente" din gândirea teologică a fondatorului congregației, dar aceste "semințe" au fost selectate și rostuite cu mult discernământ. Dacă discreția este arta supranaturală de a discerne și de a cumpăni lucrurile și evenimentele în vederea scopului - salvarea sufletelor, atunci ea se găsește în această carte.

Cartea Speră în Dumnezeu și trăiește fericită este un vademecum, un îndrumar evanghelic pentru orice creștin, pentru prietenii familiei guanelliene, pentru toți cei care doresc să bătătorească căile sfințeniei creștine. Coordonatele spiritualității guanelliene dominante în această carte sunt: Sfânta Providență, viața de unire cordială cu Isus prezent în dumnezeiasca Euharistie; comuniunea spirituală cu Duhul Sfânt prezent în inimile noastre de la Botez; încredințarea activă în mâinile Tatălui, proniatorul vieții noastre; urmarea și imitarea Mamei providenței și a marelui nostru protector, sfântul Iosif; caritatea plină de slujire față de persoanele cele mai neînsemnate și neluate în seamă de societate. Pe scurt: "mâna la lucru și inima în Dumnezeu Treime".

După prezentarea cărții realizată de pr. Eduard Ferenț (ale carui rânduri au fost citate mai sus), după datele biografice ale părintelui Alois și cuvântul redacției, cartea este structurată în cele douăsprezece luni din an, cu un gând pentru fiecare zi, fiecare lună fiind introdusă cu o pagină dintre cele mai frumoase gânduri din scrierile părintelui Guanella și cu o imagine care reprezintă locurile pe unde a trăit pr. Guanella, care și ea îmbie la lectură. Fiecare lună exprimă o devoțiune specifică vieții Bisericii și a Congregației. Ultima parte a cărții este dedicată gândurilor din scrierile fericitei Clara Bosatta "Semințe de contemplație" și aceste gânduri fiind structurate în lunile din an.

"Într-un exces de iubire, Dumnezeu a creat omul nevinovat. Într-un exces de iubire l-a răscumpărat din vină. Într-un exces de iubire continuă marea operă a sfințirii omului aici pe pământ. Dumnezeule bun, cât ești de mare în milostivirea ta!" (Sfântul Alois Guanella, 23 februarie, Speră în Dumnezeu și trăiește fericită!).

Dorim ca, prin această carte, spiritualitatea guanelliană, a sfântului Alois Guanella și a fericitei Clara Bosatta să devină hrană și lumină pe drumul peregrinării spre patrie pentru cât mai multe suflete, în mod deosebit în acest drum al Postului Mare abia început.

Ediția este îngrijită de Centro Stampa FSMP - Roma. Cartea a apărut în format 11x16 cm, are 276 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Presa Bună" la prețul de 12 lei.

Sr. Victoria Pop

* * *

Speră în Dumnezeu și trăiește fericită. Gânduri pentru fiecare zi a anului de la părintele Alois Guanella. Vademecum guanellian
Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, 2011, 11x16 cm, 276 p., 12 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat