Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut revista Buletin istoric, nr. 15/2014

Asemenea tuturor structurilor noastre diecezane, Departamentul de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice Iași a dorit să participe la celebrarea primei zile de sărbătoare a fericitului Anton Durcovici, inițiativa care aparține păstorului diecezei, PS Petru Gherghel. 10 decembrie este ziua în care în mod tradițional departamentul organizează simpozioane comemorative și lansează cele mai recente apariții editoriale privind viața și activitatea episcopului martir Anton Durcovici, mort la penitenciarul comunist de exterminare de la Sighetu Marmației la 10 decembrie 1951.

Înscrierea fericitului Anton Durcovici în calendarul Bisericii noastre locale și ridicarea sa la cinstea altarelor a prilejuit Departamentului de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice Iași ocazia de a pregăti și oferi publicului un număr special al revistei Buletin istoric dedicat Fericitului Anton Durcovici.

Un număr de opt cercetători inimoși publică tot atâtea articole și studii care tratează aspecte inedite din viața și opera episcopului martir, grație unui efort conjugat și uniunii de competențe a colaboratorilor departamentului. Oferim cititorilor publicației Buletin istoric contribuții valoroase la completarea biografiei fericitului Anton Durcovici, dorind să evidențieze însă publicarea în premieră, în traducerea pr. dr. Alois Fechet și sub coordonarea dr. Dănuț Doboș a corespondenței dintre canonicul Anton Durcovici, director național al Uniunii Apostolice a Clerului și pr. Maximilian Juetnner, asistentul general al respectivei Uniuni, corespondență aflată pe verso-ul fișelor lunare trimise de Anton Durcovici în Germania, pentru aprobare și verificare.

Cea de-a doua rubrică a revistei dedicată aniversării a 130 de ani de la crearea Episcopiei Romano-Catolice de Iași este susținută printr-un amplu articol de către pr. dr. Fabian Doboș, secretarul științific al Buletinului istoric, revista conținând și o a treia rubrică intitulată "Varia".

Mulțumesc tuturor colaboratorilor departamentului care au onorat acest număr special al Buletinului istoric, ce ne-au ajutat să-l cunoaștem mai bine pe fericitul Anton Durcovici, care "își continuă misiunea și după moartea martirică", după cum a remarcat ÎPS dr. Ioan Robu.

Pr. dr. Ștefan Lupu,
director coordonator al Departamentului de Cercetare Istorică

* * *

Buletin istoric, nr. 15/2014
Departamentul de Cercetare Istorică, Ed. "Presa Bună", 2014, ISSN 1582-103X, 17x24 cm, 220 p., 23 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat