Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Reaprinde darul. Exerciții spirituale pentru preoți

"Cum să reaprindem darul lui Dumnezeu?" La această întrebare încearcă părintele Cornel Cadar să dea un răspuns, în cartea intitulată Reaprinde darul. Exerciții spirituale pentru preoți, pe care a folosit-o ca suport tipărit în cadrul exercițiilor spirituale pe care le-a coordonat în perioadele 8-12 septembrie, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, și 22-26 septembrie 2014, la Centrul "Gaudium et Sper" din Traian, pentru unii preoți din Dieceza de Iași.

În premisă, pr. Cornel Cadar scrie despre conținutul acestei cărți că "a fost tipărit pentru folosul celor ce ar dori să revină asupra celor meditate sau pentru cei care sunt interesați de mesajul unor picturi cunoscute".

Părintele propune câte o imagine sau o icoană ca punct de plecare pentru meditații. Astfel, se poate aprofunda icoana Sfintei Treimi, realizată de Andrei Rubliov, Convertirea sfântului Paul, de Michelangelo Merisi da Caravaggio și Semănătorul, de Vincent van Gogh, acestea putând fi admirate în format color.

Cadrul meditațiilor este completat cu texte din Sfânta Scriptură și învățături aparținând fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

Cartea este structurată astfel în trei capitole, fiecare capitol având două părți. Mai întâi este o scurtă biografie a autorului imaginii prezentate, urmată de o prezentare a tabloului. În partea a doua sunt două meditații, cu textele care l-ar putea ajuta pe cititor să intre în profunzime, texte atât din Sfânta Scriptură, cât și din mari autori din istoria Bisericii, câteva întrebări cu care autorul ne vine în ajutor pentru o mai bună meditație, iar în final este propusă o scurtă rugăciune. La final sunt adăugate și sursele folosite pentru biografie și explicațiile la imagini.

"Reaprinde darul! Să-l facem să ardă zi de zi pentru el (Isus) și pentru semenii noștri. Nu există misiune mai nobilă decât aceea de a fi ambasadorii lui Cristos, de a-i ajuta pe alții să-l găsească pe Mântuitorul care ne-a chemat în slujba sa. Dumnezeu să ne ajute!"

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Reaprinde darul. Exerciții spirituale pentru preoți
Cornel Cadar, Ed. "Presa Bună", 2014, 14x21 cm, 108 p., 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat