Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Autoarea germană Gabriele Kuby la lansarea propriilor cărți despre teoria "gender"

Cărțile Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății, Gender - o ideologie nouă distruge familia și Etatizarea educației. Pe calea către noul om gender, scrise de autoarea germană Gabriele Kuby, au fost lansate în traducere în limba română, marți, 4 noiembrie 2014, în Aula Sinodală a catedralei romano-catolice "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, evenimentul fiind organizat de Editura "Sapientia". Traducerea cărților și a conferinței autoarei au fost realizate de dr. biol. Alexandru Ș. Bologa, prezent la lansare.

Cu ocazia acestei lansări editoriale, doamna Gabriele Kuby a ținut conferința: "Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?". În prezența episcopilor de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, și în fața unui auditoriu format în special din tineri studenți din Iași, doamna Kuby a vorbit despre ce înseamnă cu adevărat această ideologie, care este promovată cu atâta violență de către marile organizații politico-economice mondiale.

Conferința a avut în vedere mai multe puncte de discuție, prelegerea deschizându-se cu prezentarea precursorilor acestei revoluții sexuale, după care doamna Kuby a expus principalele strategii ce au determinat la decăderea căsătoriei și a familiei.

Societatea contemporană trece printr-un proces uimitor de abrogare a normelor fundamentale ale comportamentului uman, care cu doar puține decenii în urmă aveau valabilitate generală - ceea ce era bun atunci, acum este rău. Un aspect deosebit de important al acestui proces ce se desfășoară la nivel mondial este dereglarea sexualității, crearea unui "om nou", care să nu se identifice nici ca bărbat, nici ca femeie, ci ca om neutru - o prioritate a elitelor puterii acestui Pământ: Națiunile Unite (ONU) și Uniunea Europeană (UE), care prin presiuni economice și politice, obligă statele membre să accepte această ideologie, totul desfășurându-se în numele unui false libertăți și egalități.

Această revoluție, după cum a afirmat doamna Kuby, este una specială, prin faptul că ea se desfășoară pornind din vârful ierarhiei politice și economice - up-down revolution, accentul fiind pus pe manipularea maselor prin mijloacele media și pe ambiguitatea limbajului utilizat în descrierea ideologiei gender. La baza revoluției sexuale, se află mișcarea studențească din 1968, care, deși nu a reușit să mobilizeze masele, a avut capacitatea să atace elitele politice și culturale, infiltrându-se și contaminându-le cu o nouă gândire. Astfel, dacă aruncăm o privire asupra politicii de astăzi, putem să observăm că majoritatea elitelor mondiale aparțin curentului gender. Judy Butler este numele celei care a dat o lovitură puternică în favoarea fenomenului gender la începutul anilor `90, așa cum a subliniat doamna Kuby, această persoană a reușit să convingă prin faptul că nu există numai două sexe: bărbătesc și femeiesc, ci mai multe, implicit mai multe orientări sexuale: homosexuală, lesbianism, transsexuală, bisexuală. Viziunea lui Judy Butler este deosebit de periculoasă, întrucât sexualitatea capătă un caracter fluid, și anume, identitatea sexuală nu este dată de natură, ci de preferințe. Planul de transformare a societății pornește de la dereglarea sexualității - în numele libertății și a luptei contra discriminării, orientarea homosexuală trebuie să fie acceptată ca fiind egală cu cea heterosexuală: sexul nu depinde de natură, ci de ceea ce simte individul, ce preferă acesta. Cum a fost posibilă dezvoltarea acestei ideologii? Răspunsul este simplu: susținere mondială, în special financiară, din partea celor mai mari organizații: ONU și UE.

Limbajul de descriere a acestei ideologii este unul ambiguu și este orientat spre manipularea conștiințelor. Doamna Kuby a subliniat în cadrul conferinței că trăim o violare politică a limbajului, proces ce se desfășoară în timp și în mai multe etape. Termeni precum libertate, dreptate, egalitate capătă o nouă semnificație în ideologia gender, pe când alți termeni au fost creați pentru această revoluție, în special termenul de homofobie, ce marchează discriminarea față de persoanele homosexuale. Din termenii expuși, doamna Kuby a discutat în special despre dreptate, înțeleasă de promotorii gender ca fiind egalitate. Pe baza acestei concepții, astăzi se militează pentru egalitatea cuplurilor homosexuale cu cele heterosexuale, implicit, căsătoria dintre persoane de același sex să fie egală cu cea dintre persoane de sex diferit. Mai mult decât atât, în virtutea acestei egalități false, militanții gay luptă pentru legalizarea adopțiilor pentru cuplurile homosexuale și eliminarea din documentele oficiale, precum cele de naștere, de identitate, pașaport, a termenilor de mamă și tată, acestea fiind considerate ca elemente discriminatorii față de cuplurile homosexuale.

Avortul reprezintă o altă parte a ideologiei gender. Lupte puternice se dau pentru recunoașterea avortului ca drept al omului, feministele fiind principalele susținătoare ale acestui fapt; avortul, pentru feministe, pentru ideologia gender în general, este o măsură de protejare a sănătății. Gender-ismul lovește în copiii nenăscuți, dar nu numai în ei, ci și în cei care au intrat în sistemul de educație: prin diferite programe și proiecte de educație, militanții gender cer o sexualizare a educației copiilor. Doamna Kuby a expus anumite practici din grădinițele și școlile din Europa Occidentală: copiii sunt implicați în jocuri sexuale, li se citesc povești în care prințul se căsătorește cu un alt prinț, sau chiar li se prezintă anumite metode prin care să simtă plăcerea sexuală. Copii sunt învățați că sexul reprezintă numai plăcere. Această sexualizare a copiilor nu cauzează decât rău: copiii își pierd copilăria, le este distrus sentimentul de rușine, de puditate, își încep viața sexuală mult mai devreme, crescând astfel numărul de sarcini precoce, devin dezechilibrați psihic.

Deși, după cum a afirmat dumneaei "a adus vești rele" în cadrul acestei conferințe, doamna Kuby subliniază faptul că putem să fim mai puternici decât această revoluție, asemenea lui David care s-a luptat cu Goliat și l-a învins; prin curaj și afirmare, putem să schimbăm și să oprim ideologia gender, căci, așa cum este nevoie de un singur om să declanșeze un proces, tot așa, un singur om poate să îl oprească.

Michail Iulian Echert

* * *

Revoluția sexuală globală: distrugerea libertății în numele libertății,
Gabriele Kuby, Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-160-3, 14x20 cm, 484 p., 45 lei

Gender - o ideologie nouă distruge familia,
Gabriele Kuby, Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-167-2, 11x17 cm, 35 p., 5 lei

Etatizarea educației. Pe calea către noul om gender,
Gabriele Kuby, Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-168-9, 11x17 cm, 60 p., 5 lei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 4 noiembrie: Iași: Autoarea germană Gabriele Kuby la lansarea propriilor cărți despre teoria "gender". Foto: Ionuț-Gabriel Giurgică

- 4 noiembrie: Iași: Autoarea germană Gabriele Kuby la lansarea propriilor cărți despre teoria "gender". Foto: Emilian Lupu

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Iași (Editura "Sapientia"): Invitație la lansarea cărții Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății? de Gabriele Kuby

Editura "Sapientia": Gender - o ideologie nouă distruge familia și Etatizarea educației. Pe calea către noul om gender

Gabriele Kuby în România: "Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat