Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut cartea Pe urmele sfinților. Sanctoralul capucin

La Editura "Magic Print" din Onești a văzut lumina tiparului cartea Pe urmele sfinților. Sanctoral capucin, prima lucrare completă în limba română cuprinzând viețile sfinților, fericiților, venerabililor și slujitorilor lui Dumnezeu aparținând Ordinului Fraților Minori Capucini, în traducere din limba italiană, cu completări despre spiritualitatea capucină în România, la final fiind și indicele numelor (alfabetic, cronologic și liturgic).

Cele 642 de pagini ale cărții, dintre care multe color, sunt învelite într-o copertă de imitație de piele și cu supracopertă, formatul fiind 15x22 cm.

Fr. Leon Budău, coordonatorul acestei ediții în limba română, a realizat un text de prezentare cu ocazia apariției lucrării, intitulat "După 30 de ani... cu ochii ațintiți spre cer".

"La 30 octombrie 2013, la încheierea Anului Ieremian, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la beatificarea fericitului Ieremia și a cinci ani de la întoarcerea osemintelor sale în țara natală, am amintit cuvintele Sfântului Părinte, adresate, în limba română, celor veniți în Piața «Sfântul Petru» pentru marele eveniment al beatificării:

«Adresându-mă vouă, românilor, în limba voastră, mă bucur că ați cerut să fie așezată pe candelabru această făclie aprinsă. Voi ați descoperit mesajul lui și v-ați unit în jurul persoanei lui, care sintetizează și exprimă tradiția voastră creștină și aspirațiile voastre. În istoria voastră de două milenii atât de bogată, cu atâtea valori de credință, Ieremia este primul român care a fost oficial ridicat la gloria altarelor» (Sfântul Ioan Paul al II-lea, 30 octombrie 1983).

Fratele Ieremia Valahul aparține poporului român și face parte deopotrivă din ceata numeroșilor sfinți și fericiți care au trăit Regula sfântului Francisc din Assisi în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini.

Sanctoralul de față este o traducere realizată după ediția în limba italiană, îngrijită de pr. Costanzo Cargnoni, OFMCap, și cuprinde o listă mai lungă a confraților noștri: sfinți, fericiți, venerabili, slujitori ai lui Dumnezeu, care, în diferite epoci și în diferite părți ale lumii, s-au evidențiat ca adevărați slujitori, păstori înțelepți, evanghelizatori luminați, asceți riguroși, martiri neînfricați care au pecetluit cu sângele lor mărturisirea credinței, conștienți și responsabili față de darul primit, urmând îndemnul: «Fiți sfinți, căci eu, Domnul Dumnezeul vostru, sunt sfânt» (Lev 19,2). Când Domnul a spus: «Fiți sfinți», nu s-a adresat doar ucenicilor săi, ci nouă, tuturor oamenilor, pentru că sfințenia este o vocație a fiecăruia, indiferent de starea de viață.

E mare nevoie astăzi de «credința dată sfinților» (Iuda 3), pentru a depăși întunericul și oboseala în credința noastră, pe cărările atât de întortocheate ale acestei lumi.

Viața pilduitoare a sfinților, statornicia și tăria lor în credință, caracterul hotărât pe calea binelui și a dreptății, bunătatea inimii și râvna dragostei, umilința și abandonarea în voința lui Dumnezeu, perseverența în rugăciune, ne îndeamnă să nu ne oprim la lumea aceasta, să nu ne pierdem în această autosuficiență, ci să căutăm desăvârșirea. Prin viețile lor, fiecare dintre ei ne spune: «Fiți imitatorii mei, așa cum eu sunt al lui Cristos» (1Cor 11,1).

Un gând de mulțumire îndrept către cei care au dăruit din timpul lor și au aderat, împreună cu mine, la acest proiect al traducerii Sanctoralului, atât traducătorilor, cât și corectorilor. Părintele nostru, sfântul Francisc, fericitul Ieremia și întreaga ceată de sfinți să răsplătească eforturile și munca tuturor colaboratorilor, mijlocind haruri de pace și bine!"

Câteva pagini din lucrare pot fi "răsfoite" electronic în pagina dedicată acestei cărți pe site-ul Custodiei "Fericitul Ieremia" a Fraților Minori Capucini din România: www.ofmcapucini.ro.

Pr. Daniel Cosmin Constantin, OFMCap.

* * *

Pe urmele sfinților. Sanctoralul capucin,
Constanzo Cargnoni, Ed. "Magic Print", 2014, ISBN 978-606-622-125-2, 15x22 cm, 642 p., 67 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat