Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": De vorbă cu Isus... prin două cărți

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții De vorbă cu Isus. Rugăciune cu... câteva picături zilnice de umor, scrisă de pr. Agustin Filgueiras Pita și tradusă în limba română de pr. Paul Budău. Cartea are 476 de pagini, formatul 14x20 cm și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 25 lei.

Nu există pe fața pământului om care să nu dorească bucuria, toți o vrem, dar suntem conștienți că nu luptăm întotdeauna îndeajuns sau că e nevoie de cele mai multe ori să o pierdem pentru a-i înțelege adevăratul sens. Există, cu siguranță, mai multe tipuri de bucurii, însă cea mai importantă este cea creștină deoarece ne face să înțelegem cu adevărat sensul întâmplărilor noastre zilnice și să-l acceptăm.

"Bucuria creștină izvorăște din iubirea față de Dumnezeu și din trăirea prezenței sale. În rugăciune noi stăm cu Dumnezeu, savurăm iubirea sa și facem să crească iubirea noastră față de el. Pentru aceasta, nu are sens un moment de rugăciune cu o față tristă și amărâtă". Așa o definește Agustin Filgueiras Pita, autorul cărții De vorbă cu Isus. Rugăciune cu... câteva picături zilnice de umor, apărută recent la Editura Sapientia, fiind tradusă din limba spaniolă de pr. Paul Budău. De altfel, pr. Agustin Filgueiras Pita mai are încă două volume din această serie, care au apărut deja la Editura Sapientia: De vorbă cu Isus. Rugăciune cu... o pâine pentru fiecare zi și De vorbă cu Isus. Rugăciune cu... un zâmbet zilnic.

Se spune cu un creștin nu ar avea motive pentru care să fie trist: când se află în prezența divinului, el se simte aproape de mântuire, de fericire și de plinătate. Acesta este și scopul bucuriei, ea trebuind să facă parte din zestrea oricărui creștin. Încă de la început se face apel la ea, fiindu-le adresate creștinilor diferite îndemnuri pentru o conștientizare fructuoasă a acestui aspect al ei. Sfântul Paul le spunea tesalonicenilor: "Bucurați-vă mereu! Rugați-vă fără încetare. Aduceți mulțumiri cu orice împrejurare, pentru că aceasta dorește Dumnezeu de la voi în Isus Cristos" (1Tes 5,16-18). La fel și filipenilor: "Bucurați-vă mereu în Domnul, iarăși vă spun, bucurați-vă. Bucuria voastră să fie vizibilă tuturor oamenilor. Domnul este aproape" (Fil 4,4-5).

Agustin Filgueiras Pita, prin textele zilnice, pline de umor, pe care ni le propune în această carte, nu adaugă nimic bucuriei, ci ne face conștienți de importanța ei, mai ales în momentele de rugăciune. Iată cuvintele sale: "Eu aș vrea cu această carte, dragă cititorule, să te fac să gândești, să surâzi și să te rogi. Sau, cu alte cuvinte, să stârnesc rugăciunea ta. Însă vreau să fie o rugăciune bucuroasă și încrezătoare". Și aceasta este esența ei. "Bucuria creștină izvorâște din iubirea față de Dumnezeu și din trăirea prezenței sale. În rugăciune noi stăm cu Dumnezeu, savurăm iubirea sa și facem să crească iubirea noastră față de el. Pentru aceasta, nu are sens un moment de rugăciune cu o față tristă și amărâtă".

Acest calendar al bucuriei pentru fiecare zi poate fi de folos oricui. Trebuie doar să dorești bucuria.

* * *

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții De vorbă cu Isus. A te ruga cu... un zâmbet zilnic, scrisă de pr. Agustin Filguerias Pita și tradusă în limba română de pr. Paul Budău. Cartea are 460 de pagini, formatul 14x20 cm și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 25 lei.

Progresul neîncetat al tehnicii este binevenit. Cine nu-l acceptă când este conștient de facilitățile pe care le oferă? Cu toate acestea, nu se întrevede ceva, nici măcar în stadiul de proiect, care să ne ofere o prezență a bucuriei interioare. Privim tehnica drept o distrugătoare de mituri, însă spațiul în care nu poate face nimic, cel mai important de altfel, este cel al interiorului fiecărei ființe umane. E ciudat când te gândești că putem muta munții din loc, că putem construi clădiri impunătoare, putem bate recorduri peste recorduri, dar ne simțim neputincioși atunci când vine vorba de schimbarea stării de spirit. Din păcate, se vorbește din ce în ce mai des de depresii. "Din această lume a noastră lipsesc multe lucruri și abundă durerea și tristețea. S-a spus că surâsul costă mai puțin decât curentul și dă mult mai multă lumină".

Un progres al tehnici în acest domeniu, care nu poate dura mai mult de câteva zile și nu vine din interior, se referă la acele pastile pe care le primesc unii oameni pentru a fi fericiți. Slăbiciunile umane sunt dureroase, toți le cunoaștem. Într-o formă sau alta toți avem nevoie de pastile, care ar trebui să fie în număr de 365. În cartea De vorbă cu Isus. A te ruga cu... un zâmbet zilnic, scrisă de pr. Agustin Filgueiras Pita și tradusă din spaniolă de pr. Paul Budău, ne este oferită, pentru fiecare zi din an, o istorioară, care ne face în primul rând să zâmbim, pentru ca mai apoi să ne pună pe gânduri, să ne facă să ne rugăm. Acesta a fost și scopul cărții scrise de el: sa zâmbim și să ne rugăm în același timp. "Dacă am reușit aceasta, mă declar mulțumit".

Cartea apărută la Editura Sapientia ne oferă astfel "doza zilnică recomandată" ca ajutor pentru sănătatea sufletului, deoarece e important să zâmbim, să gândim, dar mai ales să ne rugăm. Suntem obișnuiți să ne întrebăm la sfârșitul zilei dacă am luat pastilele prescrise de doctor. Ar trebui să ne punem aceiași întrebare cu referire la cele spirituale.

Lucrarea de față se recomandă tuturor celor care trăiesc.

Mădălin Bărbuț

* * *

De vorbă cu Isus. A te ruga cu.. un zâmbet zilnic,
Agustin Filgueiras Pita, Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-153-5, 14x20 cm, 460 p., 25 lei

De vorbă cu Isus. A te ruga cu.. câteva picături zilnice de umor,
Agustin Filgueiras Pita, Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-152-8, 14x20 cm, 476 p., 25 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 59.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat