Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lansarea cărții sfântului Ioan Paul al II-lea despre teologia trupului sau iubirea umană în planul lui Dumnezeu

Peste 70 de persoane au participat, în Aula Sinodală a catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină", din Iași, marți, 3 iunie 2014, la lansarea cărții: Iubirea umană în planul lui Dumnezeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea căsătoriei în catehezele de miercurea (1979-1984).

Prezentarea cărții a fost făcută de Mons. Gilfredo Marengo, preot din Dieceza de Spezia-Sarzana-Brugnato, profesor stabil de antropologie teologică la Institutul Pontifical "Ioan Paul al II-lea" pentru Studii despre Căsătoriei și Familie din cadrul Universității Pontificale din Lateran-Roma, pr. dr. acad. Wilhelm Dancă, rector la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfânta Tereza" din București, și de pr. dr. Felician Tiba, traducătorul în limba română al acestei cărți.

Evenimentul a început cu prezentarea celor doi invitați speciali de către pr. Felician, care apoi a povestit parcursul pe care l-a presupus traducerea unei astfel de capodopere, numind-o: "Abecedarul iubirii autentice pentru dieceza noastră". De altfel, de-a lungul prezentării, aflați într-un dialog continuu, cei doi invitați au atins nenumărate problematici privitoare la iubire, sexualitate, persoană, căsătorie, familie, comuniune, concepte pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea le-a subliniat deseori pe parcursul celor 129 de cateheze. Traducerea în direct în limba română a intervențiilor părintelui Marengo a fost făcută de pr. dr. Fabian Doboș.

În introducerea cărții, cardinalul Stanislav Dziwisz, actualul mitropolit de Cracovia și fostul secretar personal al sfântului Ioan Paul al II-lea, nota pentru traducerea în limba română: "Sacramentalitatea Căsătoriei, care izvorăște din planul divin actualizat în iubirea umană, constituie fundamentul vieții spirituale a soților. Acest mod original de a vedea lucrurile, prezent aproape în fiecare pagină a catehezelor despre iubirea umană, prezentate de către sfântul Ioan Paul al II-lea, ne dă posibilitatea să înțelegem căsătoria și familia ca și condiție și în același timp, ca și experiență a credinței... Unirea dintre bărbat și femeie actualizează istoria mântuirii care prezintă în sens mistic nunta Mântuitorului cu omenirea. Felicitări părintelui Felician Tiba, preot al Diecezei de Iași, România, care, prin traducerea făcută cărții Iubirea umană în planul lui Dumne-zeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea Căsătoriei în catehezele din zilele de miercuri (1979-1984), a pus la dispoziția cititorilor români o temă atât de dragă Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea și atât de importantă pentru societatea de astăzi".

Lansarea unei astfel de cărți, cu un astfel de conținut este o premieră în dieceza noastră, nu atât prin unicitatea mesajului pe care îl conține, ci prin faptul că învățătura cuprinsă în ea vine de la un papă care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, care i-a ajutat pe oameni să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă iubirea umană și care este rolul ei în planul lui Dumnezeu.

Cartea se găsește în librăriile catolice și se prezintă într-o formă grafică de excepție.

Ovidiu Bișog

* * *

Iubirea umană în planul lui Dumnezeu

Editura "Sapientia": Prezentarea cărții "Iubirea umană în planul lui Dumnezeu"

Cluj: Lansarea traducerii catehezelor despre iubirea umană ale fericitului papă Ioan Paul al II-lea

* * *

Iubirea umană în planul lui Dumnezeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea Căsătoriei în catehezele din zilele de miercuri (1979-1984),
Ioan Paul al II-lea, Ed. "Sapientia", ISBN 978-606-578-092-7, 17x24 cm, 622 p., 50 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 53.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat