Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Alături de Ioan Paul al II-lea: prietenii și colaboratorii povestesc

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Alături de Ioan Paul al II-lea: prietenii și colaboratorii povestesc, scrisă de Wlodzimierz Redzioch (coordonator) și tradusă în limba română de pr. Petru Ciobanu. Cartea apare în colecția "Creștinism în contemporaneitate", formatul 14x20 cm, are 258 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

"Fiecare trăiește, mai presus de orice, pentru iubire. Capacitatea de a iubi cu adevărat și nu capacitatea intelectuală este cea mai profundă componentă a persoanei umane. Nu este deloc întâmplător că cea mai importantă poruncă este să iubești. O adevărată iubire ne scoate în afara noastră pentru a-l putea afirma pe celălalt, dedicându-ne astfel omului, oamenilor și, mai presus de orice, lui Dumnezeu", spunea sfântul Paul Ioan al II-lea într-o scrisoare adresată Terezei Heydel.

Cu privire la această mare personalitate dorește Wlodzimierz Redzioch, jurnalist polonez și autor prolific, intervievând 22 de persoane (prieteni apropiați, martori, asociați ai lui Ioan Paul al II-lea), să aducă un plus de lumină, considerat poate, "cel mai iubit papă" din istoria creștinismului. Rezultatul este un portret realizat de mai multe mâini, viu, detaliat și plin de culoare a lui Karol Wojtyła, Omul, Papa, Sfântul.

Volumul apare ca un omagiu adus fericitului papă cu ocazia canonizării sale din duminica Divinei Milostiviri (a doua duminică după Paști), adică 27 aprilie 2014. Împreună cu el va fi canonizat și Angelo Giuseppe Roncalli (fericitul Papă Ioan al XXIII-lea - 1958-1963), o altă mare personalitate a secolului al XX-lea.

Traducerea acestei opere în limba română a fost realizată de Petru Ciobanu, un mare admirator al fericitului Ioan Paul al II-lea, după originalul italian Accanto a Giovanni Paolo II. Gli amici e i collaboratori raccontano (Ares, Milano 2014).

Papa emerit Benedict al XVI-lea, cinci cardinali, diferiți prelați, trei secretari, un fotograf, un jandarm, un medic, un postulator, două persoane care au beneficiat de minuni povestesc sfințenia lui Karol Wojtyla.

Cartea se deschide cu interviul papei emerit Benedict al XVI-lea, prin care, acesta evocă plin de recunoștință amintirea personală despre predecesorul lui. Urmează apoi interviurile intitulate "În apartamentul papei", adică cu secretarii acestuia, cardinalul Stanislaw Dziwisz, Monseniorul Mieczyslaw Mokrzycki, actual arhiepiscop de Leopoli, și Monseniorul Emery Kabongo Kanundowi. Urmează apoi interviurile "Prietenilor dintotdeauna" care l-au cunoscut și l-au frecventat pe Wojtyła la Cracovia: episcopul Andrzej Maria Deskur (în prima călătorie a papei în afara Vaticanului el a fost primul vizitat), prof. Stanislaw Grygiel, cardinalul Stanislaw Kazimierz Nagy și profesoara care a supraviețuit lagărelor naziste Wanda Poltawska. Sunt prezente și interviurile luate colaboratorilor în Dieceza de Roma și în Vatican: cardinalii Camillo Ruini, Angelo Sodano, Tarcisio Bertone; apoi Monseniorul Pawel Ptasznik și Joaquin Navarro-Valls, directorul Sălii de Presă Vaticane.

Coordonatorul a oferit spațiu și pentru declarațiile prietenilor și colaboratorilor pontifului, ca Monseniorul Javier Echevarria, actual prelat al Opus Dei, fidelul fotograf Arturo Mari, jurnalistul și scriitorul Gian Franco Svidercoschi, jandarmul Egildo Biocca, organizator al excursiilor papei, medicul care l-a vizitat și îngrijit mereu, dr. Renato Buzzonetti. De asemenea, persoanele care în diferite feluri au fost implicate în procesele de beatificare și canonizare, ca postulatorul Mons. Slawomir Oder, cardinalul Angelo Amato, prefect al Congregației pentru Cauzele Sfinților, și în sfârșit cele două persoane care au beneficiat de miracole: sora Marie Simon-Pierre Normand și Florybeth Mora Diaz.

Cartea se încheie cu câteva date biografice a coordonatorului acestei opere, Wlodzimierz Redzioch, și cu mulțumirile călduroase adresate celor care au făcut posibilă apariția ei.

Lecturând mărturiile acestor 22 de persoane, cititorul va avea posibilitatea să descopere, pe fundalul amintirilor evocate, pe lângă numeroasele istorii și anecdote inedite, figura și inima cu care papa Wojtyła l-a iubit pe Dumnezeu și omenirea.

Laurențiu Turbuc

* * *

Alături de Ioan Paul al II-lea: prietenii și colaboratorii povestesc,
Wlodzimierz Redzioch (coordonator), Ed. "Sapientia", 2014, ISBN 978-606-578-146-7, 14x20 cm, 258 p., 20 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat