Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Pătimirea, o carte scrisă de Maica Speranța

Maica Speranța a lui Isus Alhama Valera, fondatoarea Fiilor și Fiicelor Iubirii Milostive, este autoarea cărții "Pătimirea", tradusă din limba spaniolă de părintele Iulian Butnaru, FAM, și apărută recent la Editura "Presa Bună" din Iași.

Titlul original al cărții este: Lecturas para ejercicios spirituales. La Pasion și prima ediție a apărut la Collevalenza în anul 1996.

"Noi nu am fost creați pentru suferință ci pentru iubire. Doar prin iubire putem îmbrățișa suferința". Convinsă de aceste cuvinte, Maica Speranța, născută la 30 septembrie 1893, la Santomera, în Spania, și-a proiectat întreaga existență la picioarele crucii, cu Isus. Contemplația maicii asupra pătimirii lui Isus conține ceva nou și personal. Ea vrea să sufere asemenea lui Isus, pentru a repara ofensele pe care i le aducem lui Isus prin păcatele noastre.

Aprofunzând teme diferite precum misterul întrupării, scopul omului, roadele rugăciunii, convertirea... și reflectând asupra unor aspecte importante din viața lui Isus, precum ispitele lui, intrarea in Ierusalim, sărutul lui Iuda, procesul lui Isus, încoronarea cu spini, răstignirea, învierea... prin lucrarea de față, Maica Speranța deschide noi orizonturi și îndeamnă la meditație fiecare cititor folosindu-se de cuvinte simple, dar bine alese.

Așa cum afirmă și traducătorul cărții, pr. Iulian Butnaru, datorită clarității și profunzimii cu care Maica Speranța abordează aspectele legate de pătimirea Mântuitorului, această carte poate fi de real folos celor care sunt angajați într-un sincer și convins itinerar de credință, fie ei preoți, persoane consacrate sau laici. În același timp, textul poate fi de ajutor și celor care prezintă cursuri de exerciții spirituale, zile de reculegere, lectio divina sau diferite meditații.

Luând în considerare caracterul mistic al temelor în cauză, nu în ultimul rând, textul de față poate fi un instrument de care cititorul să se folosească pentru interpretarea autenticei creșteri și maturizări spirituale.

Parcurgând cele 162 de pagini ale cărții, cititorul poate afirma împreună cu Maica Speranța că trebuie să învățăm să-l iubim pe Isus, căci el așteaptă încontinuu de la noi răspunsul nostru la iubirea sa.

Andrei Stolnicu

* * *

Pătimirea
Maica Speranța, Ed. "Presa Bună", 2014, ISBN 978-606-8116-34-1, 14x20 cm, 162 p, 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat