Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Pauline": Isus ne învață să educăm și să ne educăm

La Editura "Pauline" a apărut cartea "Isus ne învață să educăm și să ne educăm" scrisă de părintele italian Giovanni Pezzuto, psiholog și psihoterapeut. Lucrarea face parte din colecția "Cuvinte de viață", format 13x20 cm, are 256 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Pauline (www.libraria.pauline.ro sau www.pauline.ro), și de la celelalte librării catolice din țară la prețul promoțional de 20 lei.

Mulți părinți și educatori ai copiilor, adolescenților și tinerilor sunt dezorientați și, adesea, descurajați: nu știu ce să facă și cum să facă pentru a educa tinerele generații. Între atâtea "dificultăți", Isus, cel mai mare expert în formarea oamenilor, este unicul Model și Învățător care poate fi "Lumină și Călăuză" pentru părinți, educatori, formatori. De asemenea, cartea este adresată adolescenților, tinerilor și adulților care vor să se formeze pe ei înșiși la nivel uman, moral și spiritual. Isus ne învață "să creștem, să trăim, să educăm și să ne educăm".

Autorul lucrării, pr. Giovanni Pezzuto, ni-l propune pe Isus ca Model și Învățător de trăire a binelui, a datoriei, a iubirii, a libertății, a relațiilor, a valorilor, a virtuților, a forței interioare. El subliniază faptul că Isus este un Învățător integral deoarece educa "cu mintea, cu inima și cu exemplele sale":

În calitate de Învățător, vorbea cu autoritate; ca prieten, vorbea cu inima. Isus a iubit așa cum iubește Dumnezeu și a educat inima omului la iubirea desăvârșită. De asemenea, el învăța binele săvârșind binele... întărea prin exemple ceea ce învăța prin cuvinte.

Această carte este o provocare pentru cititori: înainte de a educa după exemplul lui Isus, autorul ne propune să ne lăsăm educați de Isus, adică să intrăm la școala sa ca discipoli și să ne lăsăm formați de Învățătorul divin, să permitem ca mintea, inima și voința noastră să se conformeze după mintea, inima și voința sa.

Pr. Giovanni Pezzuto urmează, așadar, aceeași metodă pe care o folosea Isus cu discipolii săi: Isus își dedica o mare parte din timp instruirii și formării discipolilor săi, de a căror creștere lăuntrică se îngrijea în cadrul unui raport personalizat de prietenie, iar la momentul potrivit, le încredința responsabilități și misiuni ce-i angajau. Tot autorul, punând accentul pe formare, spune: Nimeni nu poate forma în mod valid dacă nu este el însuși format în bine și adevăr.

Întreg conținutul cărții se inspiră din Evanghelii, acestea conținând numeroase elemente ce îi orientează pe oameni spre a educa și a se educa.

Capitolele cărții (de la al doilea la al doisprezecelea) se încheie cu câteva considerații și sugestii menite să actualizeze și să traducă la nivel practic orientările educative date de Isus în contextul actual.

Sr. Paula Burcă - Fiicele Sfântului Paul

* * *

Isus ne învață să educăm și să ne educăm
Pr. Giovanni Pezzuto, Ed. Pauline, 2013, ISBN 978-973-1967-39-4, 13x20 cm, 256 p., 20 lei - preț promoțional

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat