Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Teme de credință. Lectio divina

La Editura "Presa Bună" a apărut cartea Teme de credință Lectio divina, avându-i coordonatori pe pr. Iulian Faraoanu, pr. Alois Bulai și pe pr. Tarciziu Hristofor Șerban.

Oficiul pentru Pastorație Biblică al Diecezei de Iași propune un material cu texte din Sfânta Scriptură care au drept tematică credința. Viața creștină trebuie să își aibă punctul de plecare în cuvântul lui Dumnezeu. Fragmentele biblice sunt prezentate urmând schema clasică a metodei tradiționale lectio divina: lectio, meditatio, oratio, contemplatio.

În introducerea cărții, pr. Iulian motivează necesitatea acestui material deoarece Anul Credinței proclamat de Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea este un timp privilegiat pentru meditarea și aprofundarea marelui dar al credinței.

În prima parte a cărții este prezentată importanța și actualitatea meditării cuvântului lui Dumnezeu, precum și pașii ce trebuie parcurși în lectio divina. Cardinalul Carlo Maria Martini, un cunoscut maestru al lectio divina, scria: "Lectio divina nu este nicidecum o practică rezervată unor credincioși foarte activi sau vreunui grup de specialiști în arta rugăciunii. Mai degrabă ea este o realitate fără de care noi nu am fi creștini într-o lume secularizată. Lumea de astăzi cere personalități contemplative, atente, critice, curajoase".

Tema tratată în partea a II-a este "credința în Sfânta Scriptură". De menționat faptul că autorii au ales diferite texte din Biblie, prezentând diferite modele de meditare a cuvântului Scripturii. De asemenea, se precizează că aceste teme sunt prezentate sub formă de schiță, ele neavând pretenția de a fi exhaustive. Rămâne ca aceia care le folosesc să le completeze cu alte elemente specifice timpului, locului și sensibilității destinatarilor.

Această carte vine ca un răspuns din partea Bisericii care vrea să ofere omului contemporan apa vieții, acea apă care astâmpără orice sete a omului. Biserica recomandă cu căldură meditarea cuvântului lui Dumnezeu, nu numai în Biserici, ci și în familii. Familia creștină trebuie să transmită valorile creștine și să-l întipărească în conștiința copiilor și a tinerilor pe Isus Cristos, Cuvântul Tatălui.

Cosmin Croitoru

* * *

Teme de credință. Lectio divina,
Oficiul pentru Pastorație Biblică, Ed. "Presa Bună", 2012, 14x20 cm, 88 p. 6 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 54.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat