Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Biblia - cuvânt divin și uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Biblia - cuvânt divin și uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură, scrisă de pr. dr. Iulian Faraoanu. Cartea apare în colecția "Studii biblice", în formatul 13,5x20, are 224 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 15 lei.

"Biblia este una dintre cele mai grandioase opere cunoscute vreodată, fiind considerată o capodoperă a literaturii universale. Este «cartea cărților», cartea cea mai citită, tradusă și studiată, bucurându-se de o popularitate nemaiîntâlnită. Biblia, însă, nu e doar o operă fundamentală a omenirii, ci este «cartea sfântă» a creștinătății. Cele peste două miliarde de creștini văd în Biblie Cartea sacră prin excelență, în care descoperă adevărul despre Dumnezeu, despre om, lume și viață".

Cu aceste cuvinte, pline de adevăr și înțelepciune, își începe părintele Iulian Faraoanu, doctor în teologie biblică, profesor de exegeză la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, noua sa carte, Biblia - cuvânt divin și uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură. Amintim că, recent, părintele și-a publicat tot la Editura "Sapientia" disertația sa doctorală, cu titlul Poporul unic al lui Dumnezeu în Ap 21,12-14 (Iași, 2011).

Cartea se prezintă sub aspectul unui "ghid" care are menirea să-l apropie pe cititor de temele principale ale Sfintei Scripturi. Fiind - așa cum o spune și subtitlul studiului: "Teme introductive în Sfânta Scriptură"- o introducere generală în marile teme biblice, precum canonul, inspirația, textul, formele literare, istoria biblică și interpretarea Bibliei, cartea este structurată în șase părți: "Considerații generale despre Biblie", "Biblia - Cuvânt al lui Dumnezeu", "Biblia - text și literatură", "Biblia și istoria", "Biblia și interpretarea ei", "Biblia în Biserica Catolică". Toate acestea sunt precedate de o introducere, în care autorul prezintă motivația, scopul și destinatarii cărții.

Cartea este recomandată nu doar acelora care studiază teologia, ci și tuturor acelora care, așa cum se exprimă pr. Faraoanu, doresc să "pătrundă în profunzimile cuvântului lui Dumnezeu, dătător de lumină și viață. În același timp să fie un imbold la cunoașterea personală a lui Cristos, centrul Scripturii și Logosul făcut trup pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire".

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Biblia - cuvânt divin și uman. Teme introductive în Sfânta Scriptură,
Iulian Faraoanu, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-033-0, 13,5x20 cm, 416 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat