Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Libertatea interioară: forța credinței, a speranței și a iubirii

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Libertatea interioară: forța credinței, a speranței și a iubirii, scrisă de Jacques Philippe și tradusă din limba franceză de prof. Daniela Floareș. Cartea apare în formatul 13,5x20, are 148 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 10 lei.

În zilele noastre, libertatea este unul dintre cei mai utilizați termeni, unul dintre cele mai invocate drepturi naturale ale omului, încât nici nu mai trebuie menționat, ci subînțeles. De asemenea, este una dintre temele principale și cele mai dezbătute din istoria filosofiei, literaturii, și chiar a politicii. Vedem, totodată, în toate domeniile de actualitate, o luptă profundă între morală și libertate, între lege și libertate, bazată pe o viziune eronată asupra acesteia din urmă, conform căreia măsura libertății este proporțională cu numărul de opțiuni posibile.

Pentru o înțelegere corectă a libertății, Editura "Sapientia" publică cartea "Libertatea interioară: forța credinței, a speranței și a iubirii", scrisă de Jacques Philippe, preot în Comunitatea Fericirilor și profesor de drept canonic la Universitatea Gregoriană din Roma, și tradusă din limba franceză de Daniela Floareș.

Însuși autorul spune: "Această carte își propune să abordeze o temă fundamentală a existenței creștine, aceea a libertății interioare. Scopul ei este simplu: ni se pare esențial ca fiecare creștin să descopere, chiar și în circumstanțele exterioare cele mai defavorabile, că beneficiază în adâncurile ființei sale de un spațiu de libertate pe care nu i-l poate lua nimeni, pentru că Dumnezeu însuși este sursă și garant pentru el. Fără această descoperire, ne vom simți constrânși în propria noastră viață și nu vom gusta niciodată adevărata fericire. Dimpotrivă, dacă am știut cum să dezvoltăm în noi acest spațiu interior de libertate, deși vor apărea, fără îndoială, lucruri care ne vor produce suferință, nimic nu va putea totuși în mod real să ne oprime sau să ne sufoce".

Cartea este structurată în cinci părți: "Libertate și acceptare", "Clipa prezentă", "Dinamismul credinței, al speranței și al iubirii", "De la legea umană la cea divină" și "Sărăcia spirituală și libertatea".

Cartea se prezintă ca un mic tratat de spiritualitate a cărui menire este de "a deschide ochii celor orbiți" de numeroasele interpretări greșite ale libertății care circulă în epoca contemporană. "Dorim ca această carte să fie un ajutor pentru cei care vor să fie deschiși spre minunatele înnoiri interioare pe care Sfântul Duh vrea să le aducă în inimile noastre, pentru a ajunge astfel la glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu" (Jacques Philippe, Introducere)

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Libertatea interioară: forța credinței, a speranței și a iubirii,
Jacques Philippe, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-041-5, 13,5x20 cm, 148 p., 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat