Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Raport asupra credinței. Vittorio Messori în colocviu cu Joseph Ratzinger

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Raport asupra credinței. Vittorio Messori în colocviu cu Joseph Ratzinger. Cartea apare în colecția "Creștinism în contemporaneitate", în formatul 14x20 cm, are 200 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 15 lei.

După aproape trei decenii de la prima apariție, în limba italiană, cartea "Raport asupra credinței. Vittorio Messori în colocviu cu Joseph Ratzinger" apare și în limba română, la Editura "Sapientia", cu ajutorul pr. Mihai Patrașcu, traducătorul acesteia.

Lăudată de unii, criticată de alții, această carte a devenit un punct de referință în istoria recentă a Bisericii, întrucât pentru prima oară în istorie, un prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, fostul "Sfânt Oficiu", vorbea deschis, încredințând reflecțiile sale asupra credinței unui reporter.

Încercând să facă un portret al card. Joseph Ratzinger, autorul îl descrie în primul capitol prin două cuvinte esențiale: "pasiune" și "rațiune". Deși prin intervențiile sale a fost situat de unii comentatori în aripa conservatoare a Bisericii, reporterul încearcă să depășească prejudecățile, descriindu-l ca fiind un "om coborât în întregime într-o dimensiune religioasă".

Cartea are douăsprezece capitole, interviul fiind împărțit în funcție de temele dezbătute. Așa cum spune și titlul, cartea este o introspectivă asupra Bisericii, venită după o perioadă de reformă continuă, după Conciliul al II-lea din Vatican.

Fidel Magisteriului Bisericii, cardinalul susține în acest interviu o redescoperire a "adevăratului Conciliu al II-lea din Vatican". Depășind interpretările postconciliare greșite, el se pronunță pentru "căutarea unui echilibru nou, după exagerările unei deschideri nediscriminate spre lume, după interpretările prea pozitive ale unei lumi agnostice și atee". Abordând temele principale discutate la Conciliul al II-lea din Vatican, precum criza moralei, ecumenismul, reforma liturgică, rolul femeii în societate, teologia "eliberării", unitatea Bisericii etc., cardinalul clarifică și aduce soluții pentru o depășire a crizei postconciliare printr-o implicare mai activă atât a membrilor clerului, cât și a laicilor în viața Bisericii.

Acest raport privind credința este un punct de referință, un mesaj de încurajare și un semn de speranță din partea unuia dintre cei mai mari teologi din epoca contemporană. Deși are aproape trei decenii de la prima apariție, conține un mesaj mereu actual, mai ales datorită faptului că este parte din gândirea actualului papă, Benedict al XVI-lea, fostul prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței.

Cosmin Cimpoeșu

*

Raport asupra credinței. Vittorio Messori în colocviu cu Joseph Ratzinger,
Ed. "Sapientia", 2011, ISBN 978-606-578-012-5, 14x20 cm, 200 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat