Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Împreună, și la bine, și la greu. Mărturii de la familii pentru familie

Editura Presa Bună Iași a scos de sub tipar o carte pe care, noi, ca familie, dar și fiecare persoană în parte, o așteptam de mult. Titlul ei, foarte sugestiv de altfel, Împreună, și la bine, și la greu. Mărturii de la familii pentru familie, exprimă cum nu se poate mai bine conținutul. Este vorba de toate articolele publicate lună de lună în revista Lumina creștinului, la pagina familiei, de circa zece ani încoace.

Autorul, pr. Felician Tiba, din câte scrie și în Introducere, nu face altceva decât să asculte mărturiile familiilor, pentru ca apoi, cu un limbaj simplu, să le împărtășească familiei în general.

Experiențele înșirate de-a lungul celor aproximativ 250 de pagini sunt trăirile omului de rând. În ele se pot regăsi deopotrivă tinerii care descoperă cu surprindere că până mai ieri nu-i atrăgea nimic, iar mai apoi devin soț și soție. Se regăsesc soții care, din cauza "uzurii" timpului, au uitat să se mai iubească, dar care, în urma unei suferințe sau a unei întâmplări neplăcute, reîmprospătează și trăiesc la maxim iubirea care i-a unit la început. Tot în carte găsim părinți mulțumiți de copiii lor, ca și copii care fac cinste părinților lor. Găsim oameni încercați în diferite feluri, dar care, prin credința lor în Dumnezeu, au izbândit, ajungând astfel la fericire.

Ceea ce surprinde însă în cazul fiecărei mărturii este că la final totul se termină cu bine. Probabil că nu este întâmplător, iar viața ne-o confirmă de atâtea ori. Trebuie să avem doar ochi să citim, urechi să auzim și mâini care să îmbrățișeze realitatea așa cum ni se prezintă.

Iar coperta, ca și conținutul, este deosebit de inspirată. Un drum pietruit prin desișul unei păduri, iar pe margine o lampă. La început de drum, doi tineri deciși să străbată drumul. Faptul că se țin unul pe celălalt exprimă ideea că drumul poate fi greu, că după colț nu se știe ce-i așteaptă. Sunt convinși că, fără a fi ancorați bine unul în celălalt, nu pot străbate împreună drumul care li se deschide în față ca un mare necunoscut. De aceea par convinși că au nevoie și de lumina lămpii, care poate fi lumina harului sacramentului căsătoriei.

În această copertă avem în sinteză viața de familie: un soț și o soție, "Împreună, și la bine, și la greu", acceptă acest proiect din credință, cu responsabilitate, dar și cu entuziasm, știind că în momentul în care s-au desprins unul de celălalt, cel puțin unul este nevoit s-o apuce pe un alt drum. Dar drumul lor este unic, doar pentru ei, doar cu ei pe el, indiferent de desiș, de curbe, de dificultăți, dar mereu luminat de lumina harului lui Dumnezeu.

Pe noi ne-a marcat, cartea, dar și drumul pe care l-am început cu mulți ani în urmă ca familie. Știm doar atât, că reușita este în Dumnezeu și că fără el, familia nu ar fi familie, ci orice, dar nu familie.

O carte ca aceasta poate fi o lampă, pentru unii poate chiar lampa de care au nevoie. Cine știe! Lăsați-o să vă lumineze pentru ca apoi să puteți lumina. Mărturii de la familii pentru familie...

Iosif și Eugenia Dămătăr

*

Împreună, și la bine, și la greu. Mărturii de la familii pentru familie
Felician Tiba, Editura "Presa Bună", 2011, ISBN 978-606-8116-18-1, 14x20 cm, 250 p., 12 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 76.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat