Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Scurtă prezentare a credinței catolice. 50 de explicații date fraților de altă convingere religioasă

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Scurtă prezentare a credinței catolice. 50 de explicații date fraților de altă convingere religioasă, scrisă de Fabian Doboș. Cartea apare în formatul 11x16,5, are 104 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 2,5 lei.

În zilele noastre, există numeroase tratate, comentarii, cărți care explică pe larg, în termeni complicați, doctrina catolică, specificitatea și caracteristicile ei, dar care sunt mai greu de înțeles pentru credincioșii care nu au studii teologice și întâmpină adesea probleme în explicarea adevărurilor în care cred, mai ales când se află într-o discuție cu persoane de alte confesiuni.

De aceea, Editura "Sapientia" vrea să ofere un sprijin în privința aceasta prin cartea "Scurtă prezentare a credinței catolice. 50 de explicații date fraților de altă convingere religioasă", scrisă de părintele Fabian Doboș.

Cartea este împărțită în șapte părți, în funcție de marile teme dezvoltate: "Despre Sfânta Scriptură", "Despre sfânta Fecioară Maria", "Despre sfinți", "Despre sacramente", "Despre Isus Cristos", "Despre credință", "Despre autoritatea bisericească și comunitate".

În introducerea autorului, se evidențiază necesitatea unei reevanghelizări și recatehizări, mai ales cu referire la Dieceza de Iași, luând sfatul primului episcop al acesteia, Nicolae Iosif Camilli (1884-1894 și 1904-1915), care, fiind întrebat ce măsuri trebuie luate pentru a-i determina pe enoriași să vină duminica la Biserică, a răspuns în felul următor: "Dogmă, dogmă și iar dogmă, iar morala va veni de la sine". La sfârșitul cărții este inserat un glosar de termeni catolici.

Printre temele dezvoltate și explicate amintim: "Ce diferență există între o Biblie protestantă și una catolică?", "De ce sfânta Fecioară Maria are un rol atât de important în confesiunea catolică?", "Dacă sfântul Paul afirmă: «Unul singur este mijlocitor între Dumnezeu și oameni» (1Tim 2,5), de ce catolicii se roagă la sfinți?", "Pe ce se bazează catolicii atunci când spun că preoții pot ierta păcatele?", "De ce copiii sunt botezați fără să li se ceară permisiunea?", "Care sunt motivele pentru a-l respecta și asculta pe papa?" etc.

"Prezenta lucrare nu-și dorește o întoarcere la apologetică, ci mai degrabă deschide o fereastră spre orizontul credinței catolice. Dacă cineva nu-și cunoaște bine propria identitate religioasă, nu o poate apăra și nici renega. Numai cine intră în profunzimea ființei lui Dumnezeu, prin ascultarea cuvântului și participarea la sfintele sacramente poate pune în practică inspirațiile Duhului Sfânt. Construindu-și casa pe stânca învățăturii apostolice, catolicii de astăzi pot să reziste la toate furtunile și tornadele provocate de dușmanii credinței în Cristos" (Introducere pr. Fabian Doboș).

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Scurtă prezentare a credinței catolice. 50 de explicații date fraților de altă convingere religioasă,
Fabian Doboș, Ed. "Sapientia", 2011, ISBN 978-606-578-010-1, 11x16,5 cm, 104 p., 2,5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat