Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Mesajul pentru Ziua Mondială a Bolnavului

La Editura "Presa Bună" a apărut Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru cea de-a XIX-a Zi Mondială a Bolnavului sărbătorită la 11 februarie 2011, document dat la Vatican la 21 noiembrie 2010, în Solemnitatea "Cristos, Regele Universului". Traducerea a fost realizată de pr. Mihai Pătrașcu.

În ziua de 11 februarie Biserica Catolică a celebrat Ziua Mondială a Bolnavului. Mesajul din acest an al papei Benedict al XVI-lea cu această ocazie a avut ca temă "Prin rănile lui ați fost vindecați".

Mesajul pleacă de la premisa că "dacă fiecare om este fratele nostru, cu atât mai mult cel slab, cel suferind și cel care are nevoie de îngrijire, trebuie să fie în centrul atenției noastre...". "De fapt, măsura umanității se determină în mod esențial cu suferința și cu cel suferind".

Citând enciclica Spe Salvi (nr. 38), Sfântul Părinte afirmă: "O societate care nu reușește să-i accepte pe cei suferinzi și nu este capabilă să contribuie prin compasiune pentru a face în așa fel încât suferința să fie împărtășită și purtată și în interior este o societate crudă și inumană".

Adresându-se celor bolnavi, papa îi îndeamnă să vadă toate relele care chinuiesc omenirea cu ochi de speranță, prin rănile lui Cristos. "Crucea lui Cristos este «da»-ul lui Dumnezeu spus omului, expresia cea mai înaltă și mai intensă a iubirii sale și izvorul din care curge viața veșnică".

La finalul mesajului pontiful îi asigură pe toți bolnavii că sunt prezenți în rugăciunile sale și le transmite fiecăruia o specială binecuvântare apostolică.

Suferința face parte din viața noastră cotidiană. Negând boala, negăm o parte din noi. Noi care ne considerăm a fi oameni moderni, ne arătăm ignoranți față de acest sector al vieții noastre. Umanismul ateu are meritul de a fi schimbat valorile autentice. Creștinii sunt chemați să promoveze iubirea și grija arătată de Cristos față de cei suferinzi. Dacă modernitatea se caracterizează prin noutate, atunci creștinismul trebuie să se caracterizeze prin iubire și compasiune față de cei suferinzi. Făcând astfel se ridică întrebarea "Cine este mai uman: omul modern sau creștinul?".

Claudiu Bulai

* * *

Mesajul cu ocazia Celei de-a XIX-a Zile Mondiale a Bolnavului
Benedict al XVI-lea, Ed. "Presa Bună", 2010, 10x14 cm, 12 p., 0,5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat