Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Benedictus - Rugăciunile familiei creștine

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Benedictus - Rugăciunile familiei creștine. Cartea apare în formatul 11x16,5 cm, are 1.200 de pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 50 lei.

În anul pastoral dedicat, în Dieceza de Iași, familiei și căsătoriei creștine, Editura "Sapientia" le oferă creștinilor o nouă carte de rugăciuni, cu titlul semnificativ: "Benedictus. Rugăciunile familiei creștine".

Coordonatorul acestui proiect, pr. dr. Ștefan Lupu, ajutat de pr. Alois Bulai, pr. Cristinel Fodor și pr. Iosif Răchiteanu, a adunat într-un singur volum, care însumează 1.200 de pagini, majoritatea rugăciunilor care au circulat până acum în rândul credincioșilor din România, de la "Calea cerului", până la recentele cărți de rugăciuni.

Mai mult, la aceste rugăciuni au fost adăugate altele noi, preluate și traduse din tezaurul de rugăciuni al Bisericii Catolice.

"Benedictus" va fi urmat în scurt timp de "Magnificat. Cântările familiei creștine", volum în care vor fi publicate principalele cântări creștine ce se folosesc în cadrul celebrărilor liturgice.

Adresându-se în special credincioșilor din Biserica Romano-Catolică, în structurarea numărului imens de rugăciuni s-a urmărit o ordine practică, pastorală, dar și una teologică-spirituală. Astfel, rugăciunile au fost grupate în șapte secțiuni, în funcție de cui îi este adresată rugăciunea sau de tema rugăciunii.

Prima parte conține principalele rugăciuni. Pe lângă acestea, se găsesc și principalele adevăruri și norme de viață creștină, intenții pentru fiecare zi a săptămânii, dar și modele de rugăciuni de dimineață și de seară. La sfârșitul secțiunii se găsesc rugăciuni pentru diferite intenții, cum ar fi: pentru sfânta Biserică, pentru vocația proprie, pentru binefăcători, întoarcerea păcătoșilor, pentru cei înaintați în vârstă etc.

Partea a doua cuprinde rugăciunile către "Sfânta Treime".

În partea a treia sunt incluse rugăciuni pentru sfânta Euharistie. Astfel, la începutul acestei secțiuni se găsește ritualul sfintei Liturghii, împreună cu rugăciuni de spus înainte și după sfânta Împărtășanie. La ritualul sfintei Liturghii sunt incluse cele patru rugăciuni euharistice, în limbile română și latină. Urmează rugăciunile necesare pentru "Adorarea Preasfântului Sacrament". Mai departe, se găsesc modele de "Vizite la Preasfântul Sacrament".

Partea a patra este dedicată "Sfintei Spovezi", aici intrând rugăciuni de pregătire la sfânta Spovadă, modele de "cercetare a cugetului", rugăciuni de spus după Spovadă. Tot în această parte se găsesc și psalmii penitențiali.

Partea a cincea conține rugăciuni, consfințiri și oficiile către "Preasfânta Inimă a lui Isus".

În partea a șasea, închinată "Inimii Neprihănite a Mariei", sunt incluse formulare de consfințire către Preacurata Fecioară Maria, Litania Inimii Neprihănite a Mariei, precum și diferite rugăciuni către Maica Domnului.

Partea a șaptea conține "Rugăciuni pentru anul liturgic". Aici au fost incluse rugăciuni pentru Timpul Adventului, Timpul Crăciunului, Timpul Postului Mare, în care se găsesc trei modele de "Calea Sfintei Cruci", Timpul Pascal, precum și pentru Timpul de peste an. Tot în această secțiune sunt incluse și rugăciuni către sfinți, precum și novene de pregătire la diferite sărbători și solemnități.

Pentru a facilita utilizarea acestei cărți de rugăciuni, la sfârșit au fost inserați mai mulți indici: indice general al rugăciunilor, indicele alfabetic al rugăciunilor, indicele de citate biblice, de psalmi, de imnuri, de autori, astfel încât orice rugăciune poate fi găsită foarte ușor.

La capătul mai multor ani de muncă de adunare, selecționare și organizare a bogatului tezaur de rugăciuni a Bisericii Catolice, editorii își mărturisesc intenția ce i-a condus în publicarea unei noi cărți de rugăciune, și anume, să-i ajute pe frații lor în credință să dialogheze cu Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, folosindu-se, mai ales atunci când nu le "vin cuvintele", de cuvintele și experiența celor care "au mers înaintea noastră cu semnul credinței". De asemenea, să stimuleze practica rugăciunii în comun, în biserică, dar și în familie, convinși de ceea ce spunea - în curând "fericitul" - papa Ioan Paul al II-lea în Familiaris consortio: "Rugăciunea unui tată și a unei mame împreună cu copiii lor este o mare ocazie pentru a experimenta extraordinara apropiere a lui Dumnezeu".

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Benedictus - Rugăciunile familiei creștine
Ed. "Sapientia", 2011, ISBN 978-973-8980-96-9, 11x16,5 cm, 1200 p., 50 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat