Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut numărul 2 al revistei "Lăsați copiii să vină la mine"

Revista "Lăsați copiii să vină la mine", dedicată grădinițelor confesionale ale Diecezei Romano-Catolice de Iași, a ajuns la numărul 2.

În Dieceza de Iași a fost lansată în a doua jumătate a lunii decembrie 2008 revista "Lăsați copiii să vină la mine", editată de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, în colaborare cu Editura "Sapientia" a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Redacția, alcătuită din director: pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., redactor șef: educ. Carmen Nedelcu, membri: sr. Monica Gabor, sr. Maricica Ciocălău, sr. Regina Horvat, sr. Maria Trifan și tehnoredactor: Ovidiu Bișog, este situată în sediul Episcopiei Romano-Catolice de Iași (Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași, tel. 0232/212003; fax 0232/212006, e-mail: lasaticopiii@gmail.com). Revista are codul ISSN 2065-3115. Formatul este 17x24 cm, color, pe hârtie lucioasă, acest număr având 40 de pagini, la fel ca primul.

Imaginea de pe coperta 1 este un desen realizat de copiii de la Grădinița "Cristos Rege" din Piatra Neamț (nu de la Grădinița "Vincenzina Cusmano", așa cum a apărut scris în pagina 2 a revistei), iar coperta ultimă oferă un instantaneu fotografic de la aniversarul Grădiniței "Surorile Providenței" din Iași.

"Rolul grădiniței confesionale în societatea contemporană" este titlul editorialului din pagina 2, unde este prezentă și caseta tehnică a revistei.

La secțiunea "Model de educator", în articolul "Copilăria frumoasă ca-n povești" din paginile 3-5, sunt prezentate câteva dintre ideile referitoare la educație ale sfintei Roza Venerini.

La secțiunea "Referate", începând cu coloana a doua de pe pagina 5, avem referatul "Dezvoltarea creativității în învățământ", urmat, la pagina 7, de referatul "Didactica școlară, inovație și calitate. O întoarcere la valorile educației", apoi, la pagina 8, referatul "Prietenul formal din mediul formal", la pagina 10 putem citi referatul "Computerul în viața unui copil", la pagina 12 referatul "Stimularea creativității copilului, un mod de adaptare la cerințele societății", la pagina 14 referatul "Stimularea creativității copilului prin activități ludice", la pagina 16 "referatul Încurajarea stimei de sine la preșcolari", la pagina 19 găsim referatul "Socializarea - strategii educaționale utilizate în primul an de grădiniță", la pagina 20 referatul "Familia mea este cea mai prețioasă comoară", ultimul referat fiind la pagina 22, "Pregătirea pentru școală prin activitățile artistico-plastice".

Secțiunea "Din activitățile grădinițelor" începe, la pagina 23, cu articolul: "Activități extracurriculare", la pagina 24 "Program educativ de participare la viața socială. Proiect educațional Învățăm să fim mai buni", iar la pagina 25 este articolul "Și totuși... se poate. Proiect Comenius Games and Traditions".

Secțiunea "Pagina metodică" cuprinde articolul "Vine, vine primăvara" (paginile 27-28).

Începând cu pagina 29, avem secțiunea "Pagina copiilor", cu titlurile: "Labirinturi fermecate", "Copii spun lucruri trăznite", "Mirajul copilăriei", "Jocul: Mingea în cerc", "Carnavalul din poveste", "Mica mea prăjiturică", "Călătoria picăturii de apă" cu care se încheie pagina 32.

Evenimentele legate de viața grădinițelor sunt prezentate în paginile 33-38.

În paginile 38-39, este recenzat primul număr al revistei.

Ovidiu Bișog

* * *

O nouă revistă: "Lăsați copiii să vină la mine"

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat