Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut cartea Lourdes în strălucirea minunilor sale

Cartea Lourdes în strălucirea minunilor sale, scrisă de pr. Alfred Hoppe și aflată la ediția a treia, a văzut lumina tiparului la Editura "Presa Bună". Lucrarea are 178 de pagini, în format 14x21 cm și poate fi procurată din librăriile catolice din țară la prețul de 13 lei.

Editarea acestei cărți la 151 de ani de la aparițiile sfintei Fecioare Maria la Lourdes (Franța), se dorește a fi o rememorare a acelor momente de har în care Maica Domnului a binevoit să se arate unei tinere pe nume Bernadeta Soubirous, și prin ea lumii, mijlocind nenumărate vindecări pentru toți cei care s-au apropiat cu credință de acest spațiu binecuvântat. Din loc de popas al divinității, Lourdes va deveni un punct spre care se vor îndrepta nenumărați oameni. Astfel micul oraș va deveni un loc privilegiat pentru Biserică și pentru viața de credință a acelora care cred în Dumnezeu și o cinstesc și prețuiesc pe Maica Domnului.

Începând cu un scurt istoric al momentului care a marcat declararea dogmei de credință privind neprihănita zămislire a Fecioarei Maria, în ziua de 8 decembrie 1854, de către papa Pius al IX-lea, cititorul este invitat să pătrundă în universul pitoresc al Pirineilor, pentru a face cunoștință cu umila slujitoare a lui Dumnezeu, tânăra Bernadeta Soubirous.

Ambientul familial în care a crescut mica vizionară, contextul în care a trăit, precum și istoricul aparițiilor sfintei Fecioare, în număr de 18, și care au avut loc în perioada 11 februarie - 16 iulie 1858, pot fi cunoscute citind aceste pagini.

Întâlnirea Bernadetei cu "doamna cea frumoasă" la stânca de la Massabielle, prin care Fecioara se va prezenta mai târziu spunând: "Eu sunt Neprihănita Zămislire", va conduce ulterior la deschiderea unui centru mondial de pelerinaje pentru ca fiecare prin credință să se întâlnească cu divinul, cu frumusețea, cu miracolul care poate fi întâlnit la tot pasul, dovadă fiind numeroasele vindecări trupești și sufletești, și care au făcut să dispară orice suspiciune și împotrivire a celor ostili Bisericii și credinței.

Liviu Crișmaru

* * *

Lourdes în strălucirea minunilor sale
Alfred Hoppe, Ed. "Presa Bună", 2009, ISBN 978-973-8191-96-9, 14x21 cm, 178 p., 13 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat