Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": "Manualul pelerinului în Țara Sfântă"

"Manualul pelerinului în Țara Sfântă" este scris de pr. Claudiu Dumea și a apărut de curând la Editura "Sapientia" în colecția "Diverse", în format 14x20, are 424 de pagini și poate fi achiziționată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 50 lei.

"Ieși din țara ta, dintre rudele tale și din casa tatălui tău și mergi în țara pe care ți-o voi arăta eu" (Gen 12,1).

Acest îndemn divin, adresat în urma cu peste 3800 de ani de Dumnezeu lui Abraham, a rămas valabil pentru toată istoria care s-a scurs de la momentul rostirii acestor cuvinte până în prezent. Numeroase popoare, călători pribegi, pelerini creștini și musulmani au trecut prin Israel - acea țară misterioasă în care Dumnezeu îl trimisese pe Abraham, din urmașii căruia și-a ales un popor. Urmând parcă misterul și frumusețea acestor cuvinte, pr. Claudiu Dumea, profesor și spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

"Manualul pelerinului în Țara Sfântă" este ultima apariție editorială a acestui cunoscut autor de spiritualitate iar originile acestei cărți trebuiesc căutate în ocazia pe care pr. Claudiu Dumea a avut-o de a merge de câteva ori în Țara Sfântă, pentru pastorație. Autorul a profitat din plin de această ocazie și dorește cu prezentul volum să ofere o serie de indicații necesare oricărui creștin care ar dori să facă un pelerinaj în Israel. Astfel, cartea cuprinde numeroase indicații și informații de ordin istoric, geografic, pastoral, liturgic, care au menirea de a ne familiariza cu mentalitatea și cultura prezente în acest areal misterios și fascinant deopotrivă.

Deși de ocazia unui pelerinaj în Țara Sfântă beneficiază un număr relativ redus de creștini, autorul este conștient de utilitatea unui asemenea material, care oferă nu doar informații cu caracter istoric, geografic și turistic, ci și de ordin liturgic pentru ca pelerinii să poată beneficia din plin de făgăduințele pe care Dumnezeu ni le face în această țară a făgăduințelor.

Lucrarea beneficiază de un număr de aproximativ 30 de pagini color, cu ilustrații și diferite imagini din Țara Sfântă, de referințe biblice la locurile sfinte, de lecturi biblice, de invocații liturgice, precum și de meditații care îl pot ajuta pe cititor să reflecteze la acele locuri de care se leagă nu doar istoria poporului ales, cât și cea a creștinismului.

Andrei Dumitrescu

* * *

Manualul pelerinului în Țara Sfântă
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2007, 14x20 cm., 424 p., 50 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 56.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat