Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Papa Francisc: Angelus (20 octombrie 2024)

Înainte de încheierea acestei celebrări euharistice, vă mulțumesc vouă tuturor, veniți să-i onorați pe noii sfinți. Îi salut pe cardinali, episcopi, preoți, persoanele consacrate, îndeosebi pe frații minori și pe credincioșii maroniți, pe Misionarii și Misionarele Consolatei, pe Micile Surori ale Sfintei Familii și pe Oblatele Duhului Sfânt, precum și celelalte grupuri de pelerini veniți din diferite locuri. Un salut deosebit adresez președintelui Republicii Italiene, celorlalte delegații oficiale și autorităților civile.

Salut grupul numeros de pelerini ugandezi, cu vicepreședintele țării, veniți la șaizeci de ani de la canonizarea martirilor din Uganda.

Mărturia Sfântului Giuseppe Allamano ne amintește atenția necesară față de populațiile mai fragile și mai vulnerabile. Mă gândesc îndeosebi la poporul Yanomami, în pădurea amazoniană braziliană, între ai cărui membri a avut loc tocmai minunea legată de canonizarea de astăzi. Fac apel la autoritățile politice și civile, ca să asigure protecția acestor popoare și a drepturilor lor fundamentale și împotriva oricărei forme de exploatare a demnității lor și a teritoriilor lor.

Astăzi celebrăm Ziua Mondială a Misiunilor, a cărei temă - "Mergeți și chemați-i pe toți la ospăț" (cf. Mt 22,9) - ne amintește că vestirea misionară este de a duce tuturor invitația la întâlnirea festivă cu Domnul, care ne iubește și care ne vrea părtași ai bucuriei sale nupțiale. Așa cum ne învață noii sfinți: "fiecare creștin este chemat să ia parte la această misiune universală cu propria mărturie evanghelică în fiecare ambient" (Mesaj pentru a XCVIII-a Zi Mondială a Misiunilor, 25 ianuarie 2024). Să-i susținem, cu rugăciunea noastră și cu ajutorul nostru, pe toți misionarii care, adesea cu mare sacrificiu, duc vestea luminoasă a evangheliei în fiecare parte a pământului.

Și să continuăm să ne rugăm pentru populațiile care suferă din cauza războiului - martirizata Palestina, Israel, Liban, martirizata Ucraina, Sudan, Myanmar și toate celelalte - și să invocăm pentru toți darul păcii.

Fecioara Maria să ne ajute să fim, ca ea și ca sfinții, martori curajoși și bucuroși ai evangheliei.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat