Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Buruienești

"Să ne întoarcem și să-i vizităm pe frații din fiecare cetate prin care am vestit cuvântul Domnului Și să vedem ce mai fac!" (Fap 15,36). Într-o atmosferă de bucurie și speranță, Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" și comunitatea din Buruienești s-au pregătit spiritual pentru a-l primi în mijlocul său pe Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a făcut vizita pastorală în perioada 11-13 octombrie 2024, pentru a întări legăturile spirituale și sociale cu credincioșii încredințați păstoririi sale.

Vizita Preasfințitului în comunitate a fost inaugurată printr-o Sfântă Liturghie de deschidere, concelebrând alături de Preasfințitul părintele Sebastian Bilboc, decan de Roman, preoții comunității noastre și participând numeroși credincioși.

În cadrul omiliei, Excelența Sa a abordat și dezvoltat sensul acestei vizite pastorale și motivele ei, precum și hrana pe care Cuvântul lui Dumnezeu prin lecturile zilei ne-o oferă, de asemenea, a încurajat poporul pentru a reînflăcăra devoțiunea către Preasfânta Inimă a lui Isus.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Iosif a avut un dialog deschis cu cei prezenți, răspunzând la întrebările și nelămuririle lor, urmând apoi cateheza dedicată adolescenților și tinerilor comunității, în care acesta, prin învățăturile oferite, i-a încurajat să își aprofundeze credința și să nu se îndepărteze de Dumnezeu în nicio împrejurare, urmând modelul discipolilor misionari ai lui Cristos.

Cea de-a doua zi a vizitei a început cu ascultarea spovezilor credincioșilor, un moment de reflecție și împăcare cu Dumnezeu, pentru ca mai apoi Preasfințitul Iosif să le facă o vizită surorilor "Fiicele Milostivirii și ale Crucii", prezente în comunitatea noastră. Momentele pregătite ale acestei vizite au continuat cu întâlnirea Preasfințitului cu cei bolnavi, un gest de compasiune și solidaritate față de aceștia, cu rugăciunea la cimitirul comunității prin care episcopul a onorat memoria celor plecați dintre noi la Tatăl, iar programul de dimineață s-a încheiat în biserică cu o cateheză pentru copiii comunității noastre.

După-amiază, Preasfințitul a acordat la biroul parohial audiențe în particular credincioșilor care au dorit, s-a întâlnit cu grupurile parohiale, Terțiarii Franciscani și Armata Maicii Domnului, ca mai apoi să prezideze Sfânta Liturghie de seară, punând în evidență de această dată cultul acordat Inimii Neprihănite a Mariei, ca după acest moment de unire cu Dumnezeu să încheie această zi atât de plină în evenimente cu întâlnirile cu Consiliului Pastoral și cu Consiliul Economic al parohiei, precum și cu angajații acesteia.

Cele trei zile pline de har și rugăciune s-au încheiat printr-o Sfântă Liturghie pontificală, moment solemn care a unit întreaga comunitate adunată, mulți dintre cei prezenți fiind îmbrăcați în frumoasele straie populare, ca toți, de la mic la mare, să primească binecuvântarea acestor trei zile de bucurie și speranță.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul le-a vorbit credincioșilor despre evanghelia zilei, despre invitația lui Isus de a câștiga cerul, nu pământul, precum și despre semnificația acestor trei zile ale vizitei pastorale și a bucuriei pe care a simțit-o întâlnindu-se cu toate aceste realități ale parohiei noastre.

Această vizită pastorală a fost o ocazie de întărire a credinței și a legăturilor comunitare, lăsând o amprentă durabilă în sufletele celor prezenți, iar noi am putut astfel simți atenția și bunăvoința păstorului diecezei noastre.

Bianca Pița

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 octombrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Buruienești

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2024-2025. "Discipoli misionari ai lui Cristos"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat