Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru preoți (seria a VII-a)

În zilele de toamnă blândă cu care se încheia prima decadă a lunii octombrie, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT) au avut loc exercițiile spirituale pentru cea de-a șaptea serie de preoți, organizate de Oficiul pentru Cler din dieceza noastră pe parcursul anului 2024.

Tema propusă de către pr. prof. Lucian Dîncă, augustinian asumpționist, care a ținut meditațiile, sună mai mult decât poetic sau metaforic: "Numele voastre sunt gravate în podul palmelor mele". Este cu rezonanță și fundament biblic. De altfel, cu măiestria și experiența sa didactică, predicatorul ne-a introdus în lumea fascinantă a Sfintelor Scripturi și în cea a sfinților Părinți ai Bisericii. Meditațiile de dimineață erau axate pe vocații din Vechiul Testament, iar cele de după-amiază pe chemarea apostolilor.

Iată câteva idei generale bune de reținut: vocația este un dar gratuit din partea lui Dumnezeu și tot el ne dă harul să ducem la bun sfârșit ceea ce tocmai el a început în noi; Cristos are nevoie de slujitori generoși, umili și inimoși, deoarece drumul în urmarea lui este unul exigent, plin de ispite și provocări de tot felul; rugăciunea, adorația și meditarea sfintelor scripturi sunt tot atâtea mijloace la îndemâna preotului pentru a-și alimenta chemarea și a hrăni viața de apostolat în mijlocul credincioșilor; chemați să devină cristofori în lumea în care trăim, preoții îl au ca model în urmarea lor pe însuși Cristos, Marele și Unicul Preot, Păstorul cel Bun, care a gravat în podul palmelor Tatălui numele tuturor celor chemați de el la slujirea plină de iubire din Biserica sa.

Au fost zile intense de rugăciune, reflecție și împărtășire reciprocă cu privire la tot ceea ce ține de vocația sacerdotală pentru cei circa 25 de preoți prezenți.

Recunoscători lui Dumnezeu, organizatorilor și în special părintelui Lucian, nu putem decât să punem în practică ceea ce am asimilat în această perioadă de încărcătură duhovnicească, rugându-ne unii pentru ceilalți și toți împreună cu alte și alte ocazii binecuvântate.

Pr. Cristian Chinez

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-11 octombrie: Traian: Exerciții spirituale pentru preoți (seria a VII-a)




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat