Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rotunda: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Roman

Biserica "Sfântul Francisc din Assisi" din Rotunda a fost plină sâmbătă, 8 iunie 2024, cu voioșia copiilor din Decanatul de Roman care au participat la Sărbătoarea Copiilor.

Ești prețios!

"Iată, le fac pe toate noi" (Ap 21,5)

La mulți ani în credință, iubire, unitate și fraternitate, prețioși copii!

Vă mulțumim până la cer și înapoi pentru că ați binevoit a participa, atât de numeroși - peste 750 de copii și 150 de animatori și voluntari, la Sărbătoarea Copiilor, care în acest an, în Decanatul de Roman, s-a celebrat la Rotunda, în Parohia "Sfântul Francisc din Assisi", sâmbătă, 8 iunie 2024.

De asemenea, mulțumim păstorului nostru sufletesc, pr. Carmil Duma, pentru găzduirea primitoare și organizatorilor, pr. decan Sebastian Bilboc, pr. Paul-Alexandru Gabor pentru contribuția valoroasă cu care au participat la buna desfășurare a acestei sărbători.

Continuăm prin a prețui cuvântul de creștere spirituală și umană al părintelui predicator, Bogdan Enășoaie, care a adus în atenția tuturor cât de important este să știm să ne alegem valorile (ceea ce este prețios pentru noi). Cu precădere ne-a luminat și îndemnat să reflectăm asupra iubirii (de Dumnezeu, familie și aproapele).

Sigur, atenția și gratitudinea noastră se îndreaptă și asupra autorităților civile, care s-au implicat sârguincios în împodobirea acestei sărbători cu artificii gospodărești, așa cum îi stă bine unei comunități creștine, civilizate și primitoare.

Nu în ultimul rând, îi îmbrățișăm cu deosebită prețuire pe copiii coriști, reuniți din toate parohiile catolice ale comunei Doljești și nu numai: Parohia "Coborârea Sfântului Duh" - Adjudeni în frunte cu domnul dascăl, Ciprian Dancă, Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" - Buruienești, Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" - Buhonca și Rotunda, parohia gazdă. Ați fost și sunteți minunați și prețioși! Vă mai așteptăm și cu alte ocazii.

Irina Frenț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Rotunda: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Roman




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat