Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Înscrieri pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2024

A început numărătoarea inversă până la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, care va avea loc la Cheile Grădiștei în perioada 4-7 septembrie 2024. Mii de tineri din toată România sunt așteptați la întâlnirea care stă în lumina moto-ului "Cei care speră în Domnul umblă, dar nu obosesc" (cf. Is 40,31).

INTC este o ocazie pentru tinerii catolici din România să se întâlnească și să se cunoască, să participe la activități de formare umană și spirituală, să-și manifeste entuziasmul prin momente culturale și artistice, toate acestea în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului, adică avându-l în centru pe Isus Cristos, singurul care poate să răspundă aspirațiilor profunde ale tinerilor. Începută în anul 1992, întâlnirea din 2024 va fi la a XV-a ediție.

Evenimentul, organizat în acest an de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, se va desfășura sub ocrotirea celor șapte fericiți episcopi martiri greco-catolici români, beatificați de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj, precum și a celor patru martiri romano-catolici beatificați: Fericitul Szilárd Bogdánffy, Fericitul János Scheffler, Fericitul Vladimir Ghika și Fericitul Anton Durcovici.

Cine poate participa la întâlnire?

La INTC pot participa toții tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 ani din parohiile Diecezei de Iași. Participanții vor avea nevoie de o recomandare din partea propriului părinte paroh. Formularul de recomandare poate fi descărcat de aici. Minorii care doresc să se înscrie la eveniment vor avea nevoie de acordul scris al părintelui/tutorelui. Acesta va fi înmânat responsabilului de grup și prezentat în momentul sosirii la Cheile Grădiștei.

Care este taxa de participare?

Pentru a susține evenimentul, fiecare participant va contribui cu suma de 200 lei, care acoperă cazarea și masa pe întreaga perioadă a evenimentului și alte materiale primite la sosire. În plus, participanții vor suporta și cheltuielile aferente transportului până și de la Cheile Grădiștei. Detalii despre modalitatea de deplasare și despre costurile acesteia se vor primi ulterior, în funcție de numărul înscrierilor.

M-am hotărât să particip. Ce trebuie să fac?

Dacă ești decis să mergi la INTC 2024, completează formularul de aici și plătește taxa de participare până la data de 9 iunie 2024. Totuși, nu sta prea mult pe gânduri: locurile sunt limitate! Dieceza de Iași are alocat, în prima fază a înscrierilor, un număr de 83 de participanți.

Informații și detalii se pot obține la pr. Felix Roca (tel. 0741501481, e-mail: pr.felixroca@gmail.com).

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina oficială www.intc.ro.

Informații despre participarea tinerilor din Dieceza de Iași sunt disponibile pe pagina www.tinericonectati.ro.

Pr. Felix Roca




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat