Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Curs pentru logodnici din zona Roman

Sâmbătă, 18 mai 2024, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian-Neamț a avut loc cursul pentru logodnici pentru zona Roman. Au fost prezente mai multe perechi de tineri din mai multe parohii ale diecezei. Surpriza a fost dată de prezența unui cuplu de tineri veniți din Arhidieceza de București.

Primul care a deschis întâlnirea a fost pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei din Dieceza de Iași și organizatorul principal.

Pornind de la prezența fiecăruia dintre noi, părintele a fost foarte tranșant: "Sunteți un dar al lui Dumnezeu unul pentru celălalt, sunteți unicul dar al lui Dumnezeu! Mai mult decât unul pe celălalt, Dumnezeu nu are ce să vă mai dea! De aici înainte el contează pe voi, pe sinceritatea și dăruirea voastră, pe iubirea și respectul pe care îl veți avea unul față de celălalt! Ca atare, nu aveți de făcut decât un singur lucru: Să vă iubiți!"

A urmat doamna Iuliana Petruț care ne-a vorbit foarte convingător și pe înțelesul nostru despre metodele naturale de concepere. "Nu e ușor, dar e frumos, spunea doamna Iuliana. De felul în care veți ști să vă respectați în actul conjugal va depinde frumusețea vieții voastre de familie!" În cadrul cursului de Metode naturale s-a alăturat și doamna Maria Gabor, la rândul ei fostă cursantă, iar acum profesoară de metode naturale. Prezența doamnei a fost o confirmare că metodele naturale funcționează și sunt bine venite între soți.

Nu a lipsit nici partea de antropologie teologică propusă cu multă profesionalism de către doamna Eugenia Dămătăr. "Uitați-vă des unul în ochii celuilalt, vă va face bine!, spunea doamna Eugenia.

După prânz a venit rândul doamnei Irina Frenț, asistent social în cadrul Caritas, Centrul de îngrijire la domiciliu. Doamna Irina ne-a împărtășit din experiența sa de soție și mamă, dar și din ceea ce înseamnă "grija" față de aproapele. "Va trebui să învățați să aveți grijă de voi, spunea doamna, pentru că viața de familie este un puzzle de momente în care cei doi soți sunt chemați să-și arate atenția unul față de celălalt".

Mulțumim tuturor celor care au făcut ca această întâlnire-curs să fie frumoasă, echipei de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, ca și preoților și prietenilor care ne-au îndemnat să participăm.

Părintele Felician ne-a îndemnat să amintim că următoarea întâlnire va fi sâmbătă, 25 mai 2024, la Iași, la catedrală, începând cu ora 9.00!

Iuliana și Eduard

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 mai: Traian: Curs pentru logodnici din zona Roman




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat