Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sărbătoarea "Sfântul Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria". Radio ERCIS FM emite de trei ani

PS Iosif Păuleț a prezidat Sfânta Liturghie în sărbătoarea Sfântului Iosif marți, 19 martie 2024, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la ora 18.00. La celebrare au fost prezenți PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel, preoți care slujesc în Iași și numeroși credincioși. Cântarea a fost susținută de corul mare al catedralei, dirijat de pr. Robert Râtan. Postul de radio ERCIS FM al Diecezei de Iași a sărbătorit trei ani de emisie.

Sfântul Iosif este patronul Diecezei de Iași, dar și al mai multor grupuri și asociații din dieceza noastră. De asemenea, păstorul diecezei îl are ca patron spiritual pe Sfântul Iosif. În acest context, marți seara s-a celebrat o Liturghie pontificală în catedrala ieșeană.

PS Iosif Păuleț și-a sărbătorit ziua onomastică înconjurat de episcopi, de clerul și credincioșii săi. Asociația "Acțiunea Catolică" și Asociația "Presa Bună" și-au sărbătorit patronul spiritual.

În cursul dimineții, episcopul Iosif a fost prezent la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău, unde la ora 10.30 a prezidat Liturghia hramului. După-amiază, Preasfințitul a fost prezent în studiourile ERCIS FM, pentru a spune "La mulți ani" radioului Diecezei de Iași, post care la 19 martie 2024 a împlinit trei ani de emisie.

La acest ceas aniversar, ERCIS FM a propus pentru ascultătorii săi trei ediții speciale, începând cu ora 13.00 până la ora 16.00. Preoții Adrian Blăjuță, Claudiu Bulai și Cristian Diac au moderat aceste ediții speciale. De menționat că în cadrul acestor ediții au fost prezenți episcopii noștri: PS Iosif Păuleț, PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel. De asemenea, pe durata acestor ediții ascultătorii și realizatorii de emisiuni ai Radioului ERCIS FM au intrat în direct prin telefon sau au trimis mesaje de felicitare și de mulțumire. Echipa ERCIS FM a mulțumit Domnului pentru acești trei ani prin rugăciunea Sfântului Rozariu și prin participarea la Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea Sfântului Iosif plină de atâtea aniversări s-a încheiat cu binecuvântarea PS Iosif și cu momente de comuniune a celor în sărbătoare.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 martie: Iași: Sărbătoarea "Sfântul Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria" la catedrală. Foto: Ovidiu Bișog

* * *

* * *

Radio ERCIS FM - de trei ani "mereu împreună cu tine"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat