Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Exerciții spirituale, o reflecție pe zi în social cu cardinalul Cantalamessa

Papa Francisc, după Angelus de duminică, 18 februarie 2024, a amintit că după-amiază vor începe Exercițiile Spirituale de Postul Mare "cu colaboratorii din Curie" și a invitat toți credincioșii "în acest timp de Post Mare și de-a lungul acestui an de pregătire pentru Jubileu, care este Anul Rugăciunii, să dedice momente specifice pentru a se reculege în prezența Domnului".

Vatican News propune în această săptămână pe propriile account social (X, Facebook, Instagram și WhatsApp) o reflecție pe zi a cardinalului Raniero Cantalamessa, predicator al Casei Pontificale: "Mi s-a cerut să împărtășesc cu voi, timp de șase zile, o reflecție de circa un minut. Există, în lume, numai puține cuvinte capabile să spună într-un minut cât este îndeajuns pentru a umple o zi și chiar o viață: acelea ieșite din gura lui Isus. Vă voi propune câte unul pe zi, rugându-vă să-l «mestecați» toată ziua, ca pe un soi de chewing-gum al sufletului", spune cardinalul capucin în primul material video difuzat luni, 19 februarie.

Reflecția cardinalului

Reflecția sa se concentrează asupra întrebării: "Ce căutați?". "«Ce căutați?». Vă amintiți continuarea. Aceia au răspuns: «Învățătorule, unde locuiești?». Și el: «Veniți și vedeți!» (In 1,38-39). Dar în acest moment ne interesează numai întrebarea lui Isus: «Ce căutați?». Frate sau soră care asculți, ți-ai pus vreodată întrebarea: «Ce caut eu în viață?». Dacă nu găsești imediat răspunsul, ți-l sugerez eu. Tu cauți ceea ce caută toți: fericirea! Înainte de Freud, a înțeles asta Sfântul Augustin: «Toți, spunea el, vrem să fim fericiți!». Dar, spre deosebire de Freud, el dădea și motivația acestei «pulsiuni» universale: «Tu ne-ai făcut pentru tine», îi spune lui Dumnezeu la începutul Confesiunilor sale, «și inima noastră este neliniștită până când nu se odihnește în tine». Examinează-te, frate sau soră, și vezi dacă nu se află chiar aici explicația atâtor tristeți și neliniști ale tale, adică în faptul de a fi căutat apă în cisterne crăpate, în loc să o cauți în izvorul de apă vie care este Dumnezeu (cf. Ier 2,13)".

(După Vatican News, 19 februarie 2024)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat