Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O nouă asociație de credincioși în Biserica Catolică din România: Asociația Papa Luciani

Cu decret arhiepiscopal din 1 august 2022, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a recunoscut Asociația Papa Luciani ca "asociație privată de credincioși în conformitate cu normele canonice" și a aprobat statutele organizației pentru o perioadă de trei ani, ad experimentum. Totodată, a numit un asistent spiritual al Asociației, în persoana Pr. Alois Arcana, preot al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Înființată în primăvara acestui an, Asociația Papa Luciani are principalul scop de a promova personalitatea și învățătura lui Albino Luciani (1912-1978), jurnalist, scriitor, catehet și episcop catolic italian, ales papă al Bisericii Catolice în august 1978 (Ioan Paul I). Asociația este constituită sub forma unei organizații fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, și este înregistrată civil în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, acum având și recunoaștere canonică din partea Arhidiecezei Romano-Catolice de București, pe teritoriul căreia a luat ființă.

Asociația Papa Luciani este înființată de membri fondatori dna Cristina Grigore - jurnalistă catolică și traducătoare, cu funcția de președinte -, Pr. Alois Arcana - paroh de Predeal, cu funcția de vicepreședinte - și dl Daniel Filip - consilier juridic la Arhiepiscopia Romano-Catolică București, cu funcția de secretar.

"Este o inițiativă nouă în peisajul eclezial catolic românesc, dar în spate sunt aproape șapte ani de eforturi personale de a face cunoscute personalitatea Papei Ioan Paul I - Papa Luciani - și învățătura lui. Am început acest drum cu un site internet - papaluciani.ro - și o pagină de Facebook, din dorința de a oferi acces cititorilor de limbă română la învățătura lui Albino Luciani. Acum, prin asociație, vor ajunge la mai mulți exemplul de credință și învățătura Papei Ioan Paul I, care va fi beatificat la Roma, de Papa Francisc, pe 4 septembrie a.c.", a declarat Cristina Grigore, președinta Asociației Papa Luciani.

La inițiativa Asociației Papa Luciani au apărut deja, în traducere în limba română, două cărți ale lui Albino Luciani, "Illustrissimi. Scrisorile patriarhului" (Editura Serafica 2021) și "Catehetica în firimituri" (Editura Serafica 2022), și vor urma și alte lucrări editoriale cu învățătura acestui papă.

Biroul de presă al Asociației Papa Luciani
 


lecturi: 1257.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat