Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Vocații oferă tinerilor un ghid de discernământ vocațional

Oficiul pentru Vocații al Diecezei de Iași a pregătit un ghid de îndrumare pentru tinerii care doresc să-și afle propria vocație în Biserică.

Ghidul se numește: SCIVIAS: Cunoaște căile Domnului! Este vorba despre o serie de 27 de episoade, serie care îi va ajuta pe tineri să se cunoască cu adevărat pe ei înșiși și să descopere voința lui Dumnezeu cu privire la viața lor.

Numele acestui ghid de discernere a vocației se inspiră dintr-o scriere a unei călugărițe benedictine pe nume Hildegard von Bingen, o mistică care a trăit în Germania între anii 1098 și 1179, scriere intitulată Sci vias Domini (Cunoaște căile Domnului).

Acest ghid este inițiat de Oficiul pentru Pastorația Vocațională din Dieceza de Boston, SUA, material care, mai apoi, a fost tradus și adaptat.

Acest ghid se adresează tuturor tinerilor, dar mai ales celor care doresc să intre în Seminar pentru a urma calea preoției.

Ghidul cuprinde 27 de episoade a câte cinci minute fiecare, episoade ce sunt însoțite și de un suport scris. Materialul scris cuprinde o scurtă meditație, întrebări pentru reflecție și mai multe trimiteri la Biblie. Întrebările au scopul de a provoca tinerii la o autoanaliză care va duce apoi la o mai bună cunoaștere de sine, iar referințele Biblice au rolul de a-i provoca pentru rugăciune.

Materialul prezentat aici cuprinde doar prima parte cu primele nouă episoade intitulate astfel: "Binecuvântați cei cărora le este foame", "Când îmi va răspunde Dumnezeu?", "Ești cu adevărat liber?" "Simțul de sine", "Speranța fericirii", "Sursa iubirii", "Harul meu este suficient", "Să nu-ți fie teamă", "Integralitatea darului".

Pe lângă parcurgerea acestui material tinerii sunt invitați la mai multă rugăciune și la a se lăsa călăuziți de un director spiritual.

Acest ghid vocațional dorește să-i însoțească pe tineri în căutarea lor, dar, pe de altă parte, invită toate comunitățile de credincioși de a-i susține prin rugăciune. De aceea, tinerii care doresc să parcurgă acest drum de cunoaștere sunt invitați să-i anunțe pe animatorii vocaționali (preoții și persoanele consacrate din parohie, directorul oficiului pentru vocații) pentru a fi însoțiți în rugăciune după această intenție.

Fie ca acest ghid vocațional să ajungă la inimi deschise, disponibile în a urma voința lui Dumnezeu.

Ghidul se găsește pe blogul Oficiului pentru vocații: www.ercis-vocatii.blogspot.com. Tot aici veți găsi și alte materiale vocaționale ajutătoare.

Oficiul pentru Vocații


 

lecturi: 4694.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat